Sport

2017.08.15. 17:00

Pontosabb befejezések kellenek - Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője szerint a hozzáállással nincs gond

SZÉKESFEHÉRVÁR - A hétvégi, hazai rendezésű nemzetközi tornát jobb gólarányának köszönhetően megnyerte az Alba FKC együttese.

Horog László

A vezetőedző, Deli Rita szerint a kézilabdás lányok jó közösséget alkotnak.

- Természetesen örülök a torna megnyerésének, de ezúttal sem az eredményen volt a hangsúly. A Michalovce csapatával tavaly ősszel, négyszer találkoztunk - a két klub között, hosszú évek óta remek a kapcsolat -, kétszer felkészülési meccsen, kétszer pedig az EHF-kupában, a harmadik selejtezőkörben.

Jobbak voltunk náluk mindegyik mérkőzésen, mint ahogy ezúttal is, 34-25-re győztünk. Két nappal később a megyei rivális dunaújvárosiakkal mérkőztünk, gyakorlatilag ez volt a torna fináléja. Jól kezdtünk, aztán a vendégek fordítottak, több góllal sikerült ellépniük. Az összecsapás végén egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük, úgy tűnt, győztesen hagyjuk el a játékteret. Végül döntetlenre végeztünk, kiegyenlített csata volt, a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést - mondja Deli Rita.

Deli Rita vezetőedző (középen) szerint jó közösség alakult ki a fehérvári csapatnál
Fotó: Koppán Viktor

- Mivel önök 34-25-re verték a nagymihályiakat, az újvárosiak pedig 31-22-re, a több lőtt gólnak köszönhetően tanítványai örülhettek.

- A gyakorlás volt a legfontosabb, amit erős ellenfelek ellen meg is tudtunk valósítani, ezzel együtt természetesen nyerni mindig jobb, mint veszíteni. Két, kimondottan hasznos meccset vívtunk, különböző stílusú csapatokkal. A labdás gyakorlatok mellett javában végezzük az erőnléti munkát, ebből következően a lányok nem voltak frissek. Sok, pozitív visszajelzést kaptam, főleg a támadójátékban, a helyzetek kialakításával nincs gond, az értékesítéssel még igen.

Ebben kell feltétlenül javulnunk, ha a felkészülés gyorsító szakasza következik, reményeim szerint a pontos befejezésekkel sem lesz gond. A bajnokság szeptemberi kezdetéig több mérkőzés vár még ránk, augusztus utolsó hétvégéjén a Fradi tornáján veszünk részt a Népligetben. Az még komolyabb értékmérő lesz.. Közönségünk a Trondheim ellen láthatja utoljára hazai pályán az együttest, majd indul az NB I-es pontvadászat.

- Tavaly a 6. helyen végeztek, nem léptek ki a nemzetközi színtérre. Nyilván jobbra számít.

- Igen, szeretnénk előrelépni. Ám tudni kell, hogy a magyar bajnokság nagyon erős, a világon alighanem a legerősebb. Minden győzelmet meg kell becsülni.

- Sokan távoztak, ebből következően érkeztek is.

- Úgy gondolom, az értékeinket sikerült megtartanunk, valamint aktívak voltunk az átigazolási piacon. A két, orosz játék kulcsemberünk meghatározó lesz, fizikálisan nagyszerű adottságokkal rendelkeznek és a labdával is jól bánnak. Sokat várok a nyáron igazolt, fiatal tehetségektől, valamint a saját nevelésű fiataljainktól is. Herr Orsi pótlását gyorsan meg kellett oldanunk, kapusunk az első edzésen szenvedett térdszalag-szakadást.

A helyére szerződtetett Sonja Barjaktarovicról tudtuk, hogy remek kapus, ám az utóbbi két évben a török bajnokság nem állította komoly feladat elé. Erőnléti gondokkal küzdött, amikor edzésbe állt. Nagyon jó benyomásokat tett rám másik kapusunk, Mistina Kitty is, valamint, ha úgy alakul, Vajk Eszterre is számíthatunk. Minden jel arra mutat, egységes, nagyon jó szellemű együttessel vágunk neki az új szezonnak. Az edzőmeccsek azt mutatták, hogy a lányok nagyon tudnak egymásért küzdeni. Másként nem is lehetünk sikeresek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!