Sport

2016.04.25. 16:30

Pontot rabolt a Videoton II

Győr - A Merkantil Bank NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában, a 28. forduló rang-adóján a Videoton FC II gólnélküli eredményt ért el a Kisalföldön.

Krebsz András

ETO FC Győr-Videoton FC II 0-0

ETO Park, zárt kapuk, vezette: Kovács Gergely.

ETO FC Győr: Deli - Köles, Csató, Kozma, Németh M. (Imrik, 85.) - Nagy Á., Illés, Vankó, Szabó B. - Mayer, Németh L. (Lénárt, 64.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Videoton II: Zelizi - Kónya, Varga B., Dobsa, Király - Kiprich - Sejben, Ács (Véninger, 91.), Trebotic (Babolek, 93.), Soumah - Büki (Schiller, 66.). Vezetőedző: Disztl László.

Ádáz csatát vívtak egymással, Kiprich Dávid (szemben 5) és Dinko Trebotic (15) is sokat dolgozott Fotó: eto.hu

A győri szurkolók sárvári rendbontása miatt a vasárnapi összecsapást zárt kapuk mögött volt kénytelen lejátszani a két együttes, ez azonban cseppet sem zavarta meg a hazai játékosokat. A rendre jó formát hozó Zelizi Patriknak már a 6. percben bravúrt kellett bemutatnia Szabó Bence távoli lövésénél, nem sokkal később pedig Németh László kísérlete kerülte el csak centikkel a jobb kapufát. Ezt követően visszavett a tempóból a zöld-fehér gárda, ám a szünet előtti percekben ismét rákapcsolt az ETO: az őszi mérkőzésen eredményes Szabó találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető, Mayer pedig óriási ziccerben a kivetődő Zelizibe lőtte a játékszert. A lehető legjobbkor jött a szünet a vendégek számára, ám a második játékrész is hatalmas győri lehetőségekkel indult. Mayer ötösön belüli fejesénél a fehérváriak fiatal hálóőre helyett ezúttal a kapufa sietett a Disztl-csapat segítségére, percekkel később viszont Illés bal felsőbe tartó löketének már Zelizi földöntúli bravúrjára volt szükség az eredmény megőrzéséhez. Az utolsó negyedórában aztán a piros-kékek is eljutottak Deli kapujáig, érvényes gólt azonban ők sem szereztek: az NB I-es csapat MTK elleni összecsapásán nem szereplő Sejben Viktor közvetlenül a hármas sípszó előtt, ha csak kevéssel is, de lesről indulva vette be az ellenfél hálóját, így a korábban Fehérváron nevelkedő, majd később pályaedzőként ténykedő Bekő Balázs hazai pályán sem tudott győzelemmel debütálni az ETO kispadján. A zsinórban hetedik döntetlenjét elkönyvelő kisalföldiek feljutásról szőtt álmai pedig szépen lassan szertefoszlani
látszanak.

- Igazi rangadót játszottunk az ETO otthonában, összességében elégedett lehetek a döntetlennel. A teher egyértelműen a győriek vállát nyomta, akik ugyan több lehetőséget dolgoztak ki, de a remek formában védő kapusunk eszén nem tudtak túljárni. Az egész csapat jó teljesítményt nyújtott Győrben, rászolgáltunk a pontszerzésre - értékelt a lefújást követően Disztl László, a Videoton FC II vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!