Sport

2016.11.30. 15:34

Promontor utca, végállomás - A Videotonnak a vártnál korábban ért véget az idei Magyar Kupa-sorozat

A Magyar Kupában nem lesz ott a legjobb 16 között a Videoton, miután az NB III-as Budafok MTE 2-1-re legyőzte a fehérváriakat.

Szupkai Gábor

Nagyon szépen karbantartott létesítmény a Budafok sporttelepe, ahol köszönhetően a nem kimondottan közönségbarát időpontnak, nem kellett kitenni a „megtelt" táblát.

A keddi repülőgép-szerencsétlenség áldozataira emlékezve gyászszünettel indult a találkozó, majd rögtön magához ragadta a kezdeményezést Videoton. Ekkor ez még csak labdabirtoklási fölényt jelentett, majd szépen lassan felbátorodtak a hazaiak is, sőt a meccs első helyzetét s ők hagyták ki a 10. percben, amikor Fekete Máté lépett ki a védők között, megpróbálta átemelni Horváth Tamás felett a labdát, a Videoton kapusát azonban nem olyan könnyű átejteni! A túloldalon Bódi Ádám próbált lecsapni egy rosszul hazaadott labdára, de a hazaiak portása Szabó Balázs lábbal mentett. Nem sokkal később Ladányi Tibor lőtt távolról, és bizony egyre hangosabbak lettek a hazai szurkolók, látva kedvenceik játékát. Az első félóra végén aztán megszerezte a vezetést a Budafok. Vankó Imre csúnyán felültette Varga Bencét a szélen, laposan középre passzolt, az érkező Grúz Tamásnak pedig már könnyű dolga volt, 1-0. A Videoton a gól után sem tudott tempót váltani, sőt a 40. percben egy budafoki akciónál már ollézni kezdtek a hazai szurkolók. A félidő utolsó eseménye Bódi Ádám betörése volt a szélről, de ezt az akciót sem sikerült pontosan befejezni.


Szünetben rögtön ki is használta mindhárom cserelehetőségét Henning Berg, ami az első félidő játékát látva teljes mértékben indokolt is volt. Bévárdi, Barczi és Pölöskei maradhatott bent a meleg öltözőben, Juhász Roland, Géresi Krisztián és Anel Hadzic pedig azon igyekezhetett, hogy megforduljon a mérkőzés állása. Az másodpercek alatt látszott, hogy a Videoton mestere erőteljes hangot üthetett meg a szünetben, mert egészen más tempóban mozogtak a fehérvári lábak. A második félidő első harmada egyértelműen jobban tetszhetett a vendégszurkolóknak, pláne a 67. percben, mikor Bódi mellel remekül vett át egy labdát a hazai tizenhatosnál, ezzel a mozdulattal be is csapta védőjét, majd 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-1. Az egyenlítést követően sem változott döntően a játék képe, jobbára a Videoton játékosainak lábán járt a labda, de a hazai védelemről mint egy falról pattantak vissza a labdák. Egyetlen kivétellel, mikor Anel Hadzic gurított kapura jobb oldalról de a lövés végül a jobb kapufa tövéről kifelé pattant. A szeles hidegben már mindenki lélekben a hosszabbításra készült, mikor egy gyors kontra végén újra vezetéshez jutott a Budafok. Csizmadia Csaba ugratta ki a saját térfeléről Kovács Dávidot, aki egyedül vezette Horváthra a labdát, majd 13 méterről a kapu bal felső sarkába bombázott, 2-1. A legvégén Kovács István lövése eredményezhetett volna hosszabbítást, de egy hazai védő belevetődött. Maradt az eredmény, és vele a kiesés a Magyar Kupából.

Budafoki MTE-Videoton FC 2-1 (1-0)

Budafoki MTE sporttelep, 200 néző.

Vezette: Molnár Attila (Erős Gábor, Szalai Balázs)

BMTE: Szabó B. - Patkós, Vaszicsku, Khiesz, Huszty - Grúz - Ladányi (Földi, 79.), Kovács D., Vankó - Nagy T. (Csizmadia, 54.), Fekete M. (Vég, 63.). Vezetőedző: Prukner László

Videoton: Horváth T. - Vinicius, Nego, Stopira, Varga B. - Pölöskei (Juhász, a szünetben), Kovács I., Bévárdi (Géresi, a szünetben), Kovács S. - Bódi, Barczi (Hadzic, a szünetben). Vezetőedző: Henning Berg

Gólok: Grúz (29.), Kovács D. (84.), illetve Bódi (66.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!