Sport

2017.03.30. 16:40

Rali: Ifj. Fogarasi Attila és Simon Nikolett is megkezdi az idei harcot a pontokért

Székesfehérvár - Hétvégén Miskolcon kezdetét veszi a rali szezon, ahol a móri pilóta Ifj. Fogarasi Attila és a fehérvári navigátor, Simon Nikolett is ott lesz a rajtnál.

Szupkai Gábor

Nem minden nehézségtől mentes a két versenyzőnek az idei szezonkezdet, a miskolci futamot viszont már tűkön ülve várják. Ifj. Fogarasi Attila idén is a Rallye2 géposztályban fut neki a kőkeménynek ígérkező idénynek.

- Most szombaton teszteltünk egy kicsit, körülbelül 20-30 kilométert mentünk. Komolyabb dolgokat nem állítottunk az autón, inkább a visszarázódás volt a cél, magunkról akartuk leverni a rozsdát. Új színekben, más dekorral indulunk, de természetesen nem csupán ennyit módosult a kocsi. Kicseréltük a vízpumpát, a gátlók estek át revízión, új a féltengely, a fékeket is teljesen felújítottuk, és természetesen a váltóban is kicseréltünk sok mindent. A váltó a gyenge pontja az autónak, az használódik el legkönnyebben, de most majd reméljük, jó sokáig gond nélkül bírja a strapát.

- Hogyan alakul a hétvégi program?

- Csütörtökön utazunk Borsodba, pénteken pályabejárás, aztán tövig nyomjuk a gázt és igyekszünk minél jobb helyen célba érni az idénynyitó Miskolc Ralin.

Ifj. Fogarasi Attila gépszörnye már letépné láncait, már csak néhány óra és Miskolcon megteheti Fotó: A versenyző felvétele

- A további versenyeken sikerül majd elindulni? Van elég szponzor?

- Támogató témában még lenne hova fejlődni, egyelőre Miskolc és a következő versenyen, a Salgó Rallye-n való indulásunk biztos. Persze ez utóbbi is csak abban az esetben, ha az autóval nem lesz valami gond. Utána viszont még teljesen bizonytalan a helyzet. Ezért is igyekszünk mindent kisajtolni az autóból, amikor rajthoz állunk, hiszen ki tudja, idén hányszor lesz alkalmunk a pontgyűjtésre.

Ami nem lesz egyszerű feladat. Tavaly az év felfedezettje volt a móri pilóta, megnyerte a kategóriáját, abszolútban a negyedik helyen zárt. Idén viszont megszüntették a kategóriáját és áthelyezték az R2-be. Itt olyan autókkal kell majd versenybe szállniuk, amiket kimondottan erre a célra építettek, úgy jönnek ki a gyárból, hogy már kész versenyautók, míg Fogarasi Attiláék Hondy Type-R-je
tulajdonképpen egy szériaautó. Így a versenyző csak annyit mondott, az első ötben szeretne végezni.

Simon Nikolették indulása sem biztosított még az egész szezonra az Országos Rallye Bajnokság mezőnyében, de némileg kedvezőbb helyzetben vannak. A válasza nagyon diplomatikus volt.

- A jövőt illetően tárgyalást folytatunk egy szponzorral, hogy biztosítani tudjuk az év többi versenyén is a részvételünket. Szerencsére jó irányba haladnak az egyeztetések, bizakodunk.

- Miskolcon lesz valami változás az autóval?

- Semmi különösebb nem történt a jó öreg BMW-vel. Talán annyi, hogy új dekort kapott, de a színösszeállítás nem lesz teljesen más, maradunk a fekete-piros-sárga hármasnál. Az autó átesett egy revízión, készen áll a versenyzésre. Erre a versenyre sikerült összerakni mindent, gőzerővel készülünk. Én összeszedtem a tavalyi itinereket, hogy amelyik gyorsaságin előző évben is mentünk, azt ne kelljen teljesen újra felírni, csak pontosítani kelljen a minél jobb eredmény eléréséért. A pilótám Halmos Gábor szerdán még tesztelt egyet, hogy visszarázódjon.
Készen állunk!

- Milyen eredményre lesz képes ez az összeszokott csapat?

- A tavalyi év tendenciáját követve a dobogós helyet szeretnénk elérni, de mivel harmadik helyen nagyon sokat voltunk, jobb lenne előrébb végezni. Azt se bánnánk, ha aranyszínű lenne az a kupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!