Sport

2017.04.18. 19:55

Randevú a Népligetben - Az Alba Fehérvár női kézilabdázói a Ferencváros vendégei

Székesfehérvár - Az FTC-Rail Cargo Hungaria vendége lesz az Alba Fehérvár KC együttese szerdán, 18 órakor a budapesti Elek Gyula Arénában.

Horog László

Egy nagy döntőt megnyertek, egy másikba viszont nem jutottak be. Így lehetne jellemezni a zöld-fehér kézilabdázói utóbbi két hetének történéseit. A ferencvárosiak hatalmas bravúrt hajtottak végre a Magyar Kupában, 29-29-es végeredmény után büntetőkkel verték a Győrt az MK fináléjában. Aztán következett a negyeddöntő a nemzetközi porondon, kettős vereséggel estek ki a tavalyi sorozatot az ETO KC ellen megnyerő román CSM Bucuresti ellen.

A francia légiós, Claudine Mendy góljaira szerdán is szükség lesz Fotó: Molnár Artúr

Idegenben 30-25-re kaptak ki, itthon 27-26-ra, ezzel eldőlt, hogy nem lesznek ott a Final Four budapesti küzdelmeiben. Így viszont minden energiájukkal készülhetnek a hazai bajnokság záró szakaszára. Szerdán az Alba Fehérvárt fogadják, a kék-fehérek két győzelem után utaznak a fővárosba. Előbb a Kisvárdát verték 28-23-ra az átlövő Biljana Bandelier remeklésével, majd múlt pénteken a Debrecennél bizonyultak jobbnak, 29-23-ra. Ezúttal is akadtak kiemelkedő teljesítmények, a szerb Jelena Lavko 9 alkalommal volt eredményes, Claudine Mendy pedig 8-szor talált be. Utóbbi teljesítménye különösen azért volt rendkívüli, mert előzőleg, a csütörtök délutáni edzésen lábsérülést szenvedett, a meccs előtti bemelegítést követően jelezte, hogy vállalja a játékot. Kiváló teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez. Persze, azt Fehérváron mindenki tudja, a Népligetben más lesz a játék, mint volt a két, hazai derbin. A Fradival Fehérváron október végén találkoztak, a fővárosiak 31-27-re (12-20) győztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!