Sport

2017.04.14. 16:40

A kiszámíthatatlan ZTE otthonában vendégszerepel PAFC

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II hétvégi fordulójában Zalaegerszegre látogat a Puskás Akadémia FC.

Szupkai Gábor

A hétközi fordulóban az egész ország láthatta, amint olyat tesz a Puskás AFC, amit addig senki a bajnokságban. Több góllal legyőzni a Vácot. Ráadásul nagyon meggyőző, néhol igazán látványos támadásokat vezetve és szebbnél szebb gólokat lőve. Pedig a feladat nem tűnt egyszerűnek, a Duna-partiak egészen addig csak minimális különbségű vereségeket szenvedtek az idei szezon során.

Spandler Csaba (labdával) sokszor megkavarta a váci védelmet
Fotó: Molnár Artúr

Vasárnap ezúttal a ZTE otthonában kellene valami hasonló bravúrt bemutatni. A zalaiakról nem mondható el az, ami a Vácról, többször is súlyosnak mondható verést mértek rájuk, többször hazai környezetben, és legutóbbi hét mérkőzésükből mindössze egyszer tudtak nyerni. Ennek a rossz szériának köszönhetően jelenleg mindössze a 11. helyen állnak a másodosztályban, pedig a szezon elején a feljutás volt az együttes célja. Ám az komoly figyelmeztetés lehet, hogy azt a bizonyos egy győzelmet a Balmazújváros ellen érték el, 4-1-re diadalmaskodva Egerszegen. Legutóbbi ellenfelük hazai pályán a Soroksár volt, az a kilencven perc 2-2-es döntetlent hozott, így elmondható, hogy mostanában nem három pontért járnak az Október 6. térre az élmezőny tagjai.

Ősszel 2-2-re végződött a Puskás Akadémia FC-ZTE összecsapás, Pekár László és Lencse László első félidőben szerzett góljaira a meccs hajrájában Bobál Gergely és Forgács András találataival tudtak válaszolni a vendégek.

A mérkőzés vasárnap 18 órakor veszi kezdetét, Szőts Gergely játékvezető első sípszavára a zalaegerszegi ZTE Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!