Sport

2015.10.06. 07:42

Regionális díjugrató döntő Székesfehérváron

Székesfehérvár – A Némethy Bertalan Nyugat-magyarországi Regionális Díjugrató Bajnokság döntőjét hét megye lovasainak részvételével a hét végén a Kunos Lovardában rendezte a megyei szövetség és a lovarda.

V. Varga József

Amint Kunos Attila versenyigazgató, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség díjugrató szakágának elnöke elmondta: a regionális bajnokság ötlete Fehérvárról ered, s a díjugratás bázisát jelentő megyei versenyzők magasabb szintű megmérettetését szolgálja.

A régiós bajnokság döntője hét megye (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala) lovasainak részvételével, kezdő, ifjúsági, amatőr és felnőtt (egyéni és csapat) versenyszámokban zajlott. Szombaton az elődöntőket, vasárnap a döntőket bonyolították le. A program kiegészült az első napon két nyitott (B/0 és B/1c), a másodikon pedig egy nyitott (B/0) kategóriával. A hétvégén 361 (!) startot indítottak a Kisteleki tanya lovaspályáján, a versenybíróság elnöki tisztét Juhász Zoltán töltötte be.

A regionális bajnokság döntőjén megyei versenyzőink két ezüstérmet és egy bronzérmet gyűjtöttek be, a prímet a vajtai lovasok vitték.

Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja, a díjugrató szakág elnöke sportvezetőként és versenyzőként is részt vett a fehérvári döntőn. Amint lapunknak elmondta: a lovarda megfelelő körülményeket biztosított a régiós döntő lebonyolításához, a megyei bázisok (műhelyek, istállók, edzők) a legjobb lovakat indították a megmérettetésen. Magáért beszél az is, hogy huszonegy csapat, megyei vagy egyesületi szintű versenyzői szálltak nyeregbe a dobogós helyezésekért. Úgy érzi, a regionális (a szövetség öt régióra osztotta az országot) döntőknek létjogosultsága van a magyar díjugrató lovasversenyek palettáján.

A vajtai Reischl Márton egyéniben ezüstérmet, csapatban bronzérmet szerzett a nyugat-magyarországi regionális döntőn 
Fotó: V. Varga József

Eredmények a győztesek, illetve a megyei versenyzőink szempontjából, első nap, elődöntők:

B/0 nyitott: 1. Finta Géza (Calvaro, Kinizsi SK, Gyenesdiás), 4. Mód Martin Máté (Tipi, Kings Gold LSE, Dinnyés), 6. Beke Bettina (Bizánc, Dinnyés).

B/1a kezdő lovas: 1. Barcsai Marcell (Ramalgo, Szikszai Military LSE, Nyúl).

B/1c nyitott: 1. Barcsai Marcell (Kiss Mee, Nyúl).

B/2 ifjúsági: 1. Szarka Éva (Fauna, Vajtai Elit LCSE), 2. Takács Andrea (Gésa, Sárbogárdi LE).

B/2 amatőr lovas: 1. Boda Csenge (Cum Laude, Nyúl), 6. Nagy Attila (Klasszis, Vajta).

B/4 felnőtt: 1. Varga Balázs (Lux V, Kabóka LSE, Enying), 2. Király Klaudia (Heléna, Dinnyés).

Második nap, döntők:

B/0 nyitott: 1. Szemenyuk Pável (Lola, Dunakiliti LKSE), 4. Fülöp Sára (Fortuna, Dinnyés).

B/1a kezdő lovas: 1. Németh Alexa (Shannon, Soóshegyi LSE, Balatonkenese).

B/2 ifjúsági: 1. Gráf Miklós Viktor (Parina, Hubertus LK Győr), 4. Szarka Éva (Fauna, Vajta).

B/2 amatőr lovas: 1. Boda Csenge (Cum Laude, Nyúl), 2. Nagy Attila (Klasszis, Vajta), 6. Ulbrecht Alíz (Phoenix, Dinnyés).

B/4 felnőtt: 1. Hollé Sára (Clintus, Hévíz LK), 2. Reischl Márton (Latino, Vajta).

A csapatbajnokságban bronzérmet szerzett Fejér megye, VajtaKonics Gerda (Matyi, Mezőfalvi LE), Szarka Éva (Fauna, Vajta), Nagy Attila (Klasszis, Vajta) és Reischl Márton (Latino, Vajta) összeállítású – csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!