Sport

2017.06.27. 19:50

Az ARAK atlétái bevették Miskolcot

Amíg az ARAK felnőtt atlétái Tel-Avivban a csapat-Eb-n tündököltek, az ifjúságiak Miskolcon remekeltek.

Szupkai Gábor

Takács Boglárka esélyeshez méltóan nyerte a 100 métert, ezúttal 12,24 másodperc is elég volt a győzelemhez.
A duplázásra készülő Takács a 200 m előfutam után még bizakodhatott a második aranyban, de a döntőre sajnos a hőség is kifárasztotta.
A véghajrát ellenfele jobban bírta, így Varga Tamás sprinterének most meg kellett elégednie a második hellyel.

Sokáig vezetett a távolugrás mezőnyében Endrész Klaudia is. A már stabilan 6 méter felett ugró atléta az utolsó sorozatig az élen állt, a hazai versenyző aztán hatodik kísérletével leszorította őt a dobogó legmagasabb fokáról. Erre még érkezett válasz a fehérvári atlétától, hiszen egyéni csúcsig, 6,14 méterig repült Házi Éva tehetsége utolsó ugrásával, de két bosszantó centivel így is lemaradt az első helyről. Viszont örömhír, hogy eredményükkel mindketten kvalifikálták magukat a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra.

A bajnokságon a megérdemelt ezüstérem jutott Punk Adriennek 800 méteren, aki 2:15,77-et teljesített. Szintén az ezüstéremért folyt a harc
a fiú hármasugrásban, amiből végül Csókás Nikolasz jött ki jobban. Ő is utolsóra ugrott 13,90 méteres egyéni csúccsal nyert ezüstérmet, de 400 méteres gátfutásban is érmet szerzett Molnár Ferenc tanítványa, ahol szintén egyéni csúccsal, 56,18-al nyert bronzérmet.

Jutott érem Skoumal Péter ugrójának, Tímár Gergőnek is. Az alapvetően a rúdugrásra készülő versenyző a kiegészítő számában, magasugrásban remekelt. 12 centimétert javított korábbi legjobbján, 197 centimétert is teljesítve, a másodikkal azonos eredménnyel lett harmadik. Fő versenyszámában pedig negyedik lett, akárcsak az egyéni csúcsot dobó kalapácsvető Leposa Dávid. Ötödik helyen zárt Simon Zsófia magasugrásban és Solymossi László rúdugrásban. Brandl Lilla kalapácsvetésben, Szépe Flóra magasugrásban, Punk Adrienn 400 méteren, míg Bodó Barnabás 800 méteren lett hatodik.

Ugyancsak döntőbe jutott Kovács Mátyás 200 méteren, ahol a hetedik helyen zárt. Sajnos a mezőnyből, valamint több versenyszám eredményhirdetéséről hiányzott a betegségéből már felépült, és
a nemzetközi szereplésre készülő Mátó Sára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!