Sport

2017.06.20. 18:55

Remek Eb-főpróba - Szabó Dániel egyéni csúccsal nyerte a 100 métert

MÁTYÁSFÖLD Nagyüzemben kapkodják lábaikat a honi és egyben a székesfehérvári atléták. A hazai rendezésű felnőtt országos bajnokság után az U23-as és Junior ob-n kellett helytállniuk az ARAK sportolóinak.

Ferencz Balázs

Csak egy hét telt el a felnőtt országos bajnokságot követően, s máris az Utánpótlás, Junior ob-n remekeltek az Alba Regia Atlétikai Klub UP Akadémia atlétái.

A felnőttek között aranyérmet szerző Szabó Dániel nem engedett ki az utánpótlás-mezőnyben sem, 100 méteren esélyt sem adott ellenfeleinek. A 23 évnél fiatalabbak között nem csupán az aranyéremnek, hanem egyéni csúcsnak is örülhetett Magyarország jelenleg leggyorsabb sprintere. A Székesfehérváron repesztett 10,49 másodperces rekordját a mátyásföldi döntőben 4 századdal tovább faragta, így az új egyéni csúcsa 10,45 mp.

Szabó Dániel (j) szorgosan gyűjtögeti az érmeket, a nemzetközi színtéren is bizonyíthat Fotó: Molnár Artúr

Szabó Dániel az ARAK 4x100 méteres váltójával is a dobogó tetejére állhatott. A felnőtt ob-n is bajnoki címet szerző staféta összetétele egy helyen változott, de így sem talált legyőzőre a Góger, Szabó, Réthy, Hegedűs sprintváltó. A dobogó második fokára állhatott Pásztor Bence kalapácsvető, aki Szabóval egyetemben utazik az U23-as Európa-bajnokságra, Lengyelországba. A sprinter azonban még közbeiktat egy csapatos Európa-bajnokságot, melynek Izrael ad otthont. Szabó Dániel 100 méteren és a 4x100 méter tagjaként is rajthoz áll a hétvégén Tel Aviv-ban. Nem lesz egyedüli ARAK-os a megmérettetésen, mert utazik a rúdugrás magyar bajnoka, Siskó Zsófia is edzőjével, Skoumal Péterrel. Siskó még e hét közepén Szlovéniában, Velenjében is rajthoz áll, hogy kihasználja jó formáját.

Visszatérve a juniorok ob-jára: több ezüstérmet is elhoztak a fehérvári fiatalok. Pisch Milán élete legjobbját teljesítette 100 és 200 méteren. Előbbin 10,76-al, ezüst, utóbbin 21,75-el, bronzérmet szerzett. Szépe Gergő távolugrásban 7,00 méterrel lett második. Bronzérmes lett Budai Boglárka 400 méteren, valamint Kerék Kata hármasugrásban. Negyedik helyen zárt Budai Boglárka 800 méteren, ötödik lett Kerék Kata távolugrásban, Tóth Gergely hármasugrásban. Hatodiknak futott be Góger Ádám 100 és Darabos Aliz 800 méteren. Ezen a távon Plesz Boldizsár egyéni csúccsal lett nyolcadik. Hetedikként végzett, egyéni csúcsot futva Hegedűs Mátyás 100 méteren, és Lokodi Zsombor kalapácsvetésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!