Sport

2016.03.03. 20:43

Remek játékkal győzött hazai pályán a Fehérvár KC csapata a Siófok ellen

Székesfehérvár – Deli Rita bemutatkozott az FKC kispadján, a Siófok elleni, hazai találkozón.

Horog László

A fehérváriak magabiztosan győztek, 29-23-ra. A Fehérvár új vezetőedzője, a Bakó Botondot hétfőn váltó Deli Rita a kezdés előtt nem titkolta, félelem nincs, de egészséges drukk természetesen van benne. Az olimpiai ezüstérmes egykori átlövő a mérkőzést megelőző éjszakán nem aludt jól, reggel fél 6-kor már videózott, nézte a siófokiak korábbi mérkőzéseinek összefoglalóját. Segítőjével, Siti Eszterrel optimistán várták a kezdést. A vendégeknél hiányzott a csapat legeredményesebbje, Orbán Annamária , akit doppingvétség miatt eltiltott a szövetség illetékes bizottsága, a gólerős irányító-átlövő a B-minta kivizsgálásig nem léphet pályára, így a Verseci úton sem állhatott Christian Dalmose vezetőedző rendelkezésére.

A hazaiaknál többen bajlódnak sérüléssel, de Emberovics Mira kivételével mindannyian vállalták a játékot. A vendégek szurkolói tíz perccel a kezdés előtt érkeztek a csarnokba és kiváló hangulatot teremtettek. A hazai drukkerek a kezdés előtt a két Herrt köszöntötték, Anita és Orsolya is ajándékot vehetett át a szurkolóktól. Az első gólt Tilinger szerezte beállóból, aztán így tett Mayer is. Elghaoui szépített, Hajduch találatával ismét kétgólos volt a különbség.

A folytatásban őrizte előnyét a vendéglátó, sőt, emberhátrányban is növelni tudta, Tápai és Mayer góljaival, 7-3. Negyedóra elteltével Dalmose időt kért, Such, Piedade és Németh révén közelebb jöttek a balatoniak. Ziccereket rontottak a hazaiak, 7- 6-os állásnál Deli időt kért. Erdősi egyenlített, Németh fordított, aztán a hazaiak pillanatai következtek, félidőben 11-10 állt a táblán. Fordulás után Bandelier két bombája célt ért, Petersen hetest rontott, Gjorgjijevska és Bandelier újabb góljával 15-10-re ellépett a Fehérvár. Erdősi betalált, de Mayer is (16-11), Dalmose azonnal időt kért.

Nem segített, Mayer remeklésével tovább nőtt a különbség (19-11), majd Deáki révén araszolt előre a vendég, de közel nem tudtak jönni. A hazaiak remekül játszottak, 23-14-nél Dalmose magához rendelte tanítványait, majd látva, hogy ez a hajó elment, lehetőséget adott a fiataloknak. Mayer továbbra is magabiztos volt, de a társak is felnőttek mellé, a túloldalon mindössze Erdősi ügyeskedett. Tartotta a tízgólos differenciát a Fehérvár, Deli pihentető jelleggel kért időt, majd pályára küldte a klub fiatal tehetségeit. A végén kicsit kiengedve, kiváló játékkal győzött az FKC, 29-23-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!