Sport

2017.08.07. 18:25

Remek rendezés, jó helyezések - A velencei U 23-as triatlon Eb-n jól szerepeltek a magyar versenyzők

VELENCE Véget ért az U23-as triatlon Európa-bajnokság a Velencei-tónál. A szombati három magyar érem mellé egy 5. helyet szerzett a magyar mix váltó.

Káldor András

Bár az időjárás igazán nem kedvezett, összességében remek Európa-bajnoki házigazdának bizonyult Velence és Magyarország. A szövetség joggal bízhat abban, hogy rendezőként ez csupán a belépő volt valamelyik következő nagy esemény, akár világverseny lebonyolításához.

Bicsák Bence ismét remek teljesítményt nyújtott, és megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot Fotó:MTI

Minden kétséget kizáróan remekeltek a magyar versenyzők az U23-as triatlon Európa-bajnokság első napján. Ekkor ugyanis, annak ellenére, hogy igazán nagy volt a forróság és orvosi javaslatra a futótávot a felére csökkentették a rendezők, így is színvonalas versenyt láthattak a kilátogatók. A kontinensviadal rajtjánál a nők mezőnyében három hazai résztvevőnek is szurkolhattunk: a világbajnokságon kilencedik Sárszegi Noémi mellett az újonc Sebők Klaudia, illetve a remek formában lévő Bragmayer Zsanett is rajthoz állt. Utóbbi kiválóan kezdett, az úszást az első helyen zárta, aztán öten elszakadtak a többiektől, és tovább növelték az előnyüket. A kerékpározás végére olyan tetemes hátrányban volt hozzájuk képest mindenki, hogy a futásra az maradt a kérdés, ki hányadikként ér célba az élmezőnyből. A hazai pálya előnyének adrenalinja kedvezett neki, és az előkelő második helyen zárta a versenyt. Sebők Klaudia a tizennegyedik helyen végzett összesítésben, míg Sárszegi Noémi ugyan jól teljesített az első számban, de a kerékpárjával bukott, végül tizenkilencedikként ért célba. A férfiak mezőnyében a Világ Kupa-győztes Bicsák Bencétől joggal várhattunk dobogós helyezést. Noha az úszást csak tizedikként zárta, folyamatosan lépdelt előre, és Dévay Márkkal - aki egy ideig vezette is a mezőnyt - az éremért küzdött. A legvégét Bicsák bírta a legjobban, 55:54-es idejével Európa-bajnok lett, másodikként a svájci Sylvain Fridelance, harmadiknak pedig Dévay Márk ért célba. A vasárnapi megmérettetés a mix váltókról szólt, a hazai csapatot a két-két legjobb egyéni teljesítményt nyújtott triatlonista alkotta, a dobogóra is felállt versenyzők mellett Sebők Klaudia volt a negyedik ember. A jó kezdésről Bragmayer Zsanett gondoskodott, aki a szombaton aranyérmes angol riválisával egyszerre szállt ki a vízből, jelentős előnyt halmozva fel a többiekhez képest. A remek teljesítményét a szárazföldön is folytatta, másodikként váltott. Következett Dévay Márk, aki igazi úszóspecialista, így joggal várhatták tőle, hogy továbbra is harcban marad az első helyért. Így is történt, felúszott angol ellenfelére, a kerékpározást együtt kezdték.

Akkor azonban az történt, amire vélhetően senki nem számított: a versenyzőnk kicsúszott, defektet kapott, kereket kellett cserélnie. A szigetországiak így behozhatatlan előnyre tettek szert, de a nagyobb baj az volt, hogy a mieink visszacsúsztak az ötödik helyre. Ugyan Sebők Klaudia és Bicsák Bence is jól teljesített, egy hiba elég volt ahhoz, hogy a nap végén ne állhasson dobogóra a csapatunk. Végül a váltó maradt az ötödik helyen, az angolok mögött az oroszok és az olaszok nyertek érmet, míg közvetlenül előttünk a spanyol négyes végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!