Sport

2015.07.31. 13:32

Remekül futottak a tbiliszi viadalon - Egyéni csúcsokat értek el az ARAK-os atléták

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon kiválóan szerepeltek a fehérvári ARAk-os atléták. A 400 méteres gátfutásban állt rajthoz Mátó Sára és Deák Márton is.

Bobory Balázs

Az előzetes papírforma alapján a döntőbe kerülés is komoly kihívás elé állította az ARAK-osokat. Az előfutam első három helyezettje és a két legjobb idő mehetett a legjobb nyolc közé.

Deák Márton az egyéni csúcs tempójánál sokkal nagyobb sebességgel kezdte az előfutamot, 360 méterig a második helyen is állt, az utolsó gátban botlott, ami a szoros küzdelemben két helyezést jelentett. Negyedikként zárt a futamában, de 55.14 es idővel, hetedikként kvalifikálta magát. Mátó Sára az előfutamban tökéletesen futott. Okosan kezdte a távot, a végén pedig folyamatosan hajrázva meg sem állt a futamgyőzelemig. 61.30-as egyéni csúccsal, második idővel került a döntőbe.

Mátó Sára kiválóan vette az akadályot az EYOF-on is Fotó: Tölgyesi Előd

A másnapi fináléban Sára az esélyesek pályáját, az ötöst kapta. A kezdése bátrabb lett, a célegyenesbe négyen szinte egyszerre fordultak. A végsőkig kiélezett küzdelemben a kilencedik gátvétel döntött, ami Sárának éppen rosszul sikerült kisebb csoda, hogy nem sérült meg de nagyot hajrázva, 61.45-el, egyetlen századdal megelőzve a cseh ellenfelét, negyedikként zárt.

Deák Márton a lehető legelőnytelenebb pályán, az egyesen kellett harcba szálljon Európa legjobbjai ellen. Ez kiválóan sikerült, hiszen ezúttal a saját tempóját futva, de bravúros hajrával élete legjobb eredményét érte el. 54.59-el, az ötödik helyen ért célba.

Minkét ARAK-os versenyző az egyéni csúcsuknak köszönhetően felülmúlta az EYOF-on az előzetes várakozásokat. Hátra van még a 4x100 méteres váltó, ahol kezdőemberként alapembernek számítanak Magyarország csapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!