Sport

2014.11.23. 19:40

Rengeteg helyzetet hagyott ki a Videoton a Ferencváros ellen

Hiába volt öt-hat ordító ziccere a Videotonnak az NB I 15. fordulójában, nem sikerült értékesíteni egyet sem, így a Ferencváros ponttal távozott a Sóstói Stadionból.

Bobory Balázs

Hatezeregyszáz néző. A huszadik percben mínusz sokszáz.

A Videoton ultrái a mérkőzés elején példamutatóan szurkoltak a piros-kékeknek, aztán eldurrant egy füstbomba, a Red-Blue Devils tagjai pedig távoztak a stadionból. Így demonstráltak a szurkolói kártya, valamint a nem engedélyezett koreográfia elmaradása miatt.

Pedig lehet, ha maradnak, egy labdát belehelnek, beüvöltenek a Ferencváros kapusa, az ihletett formában védő Dibusz Dénes hálójába.

Kellett volna valamilyen segítség a fehérváriaknak, mert hiába kerültek több alkalommal is hatalmas ziccerbe, nem sikerült betalálniuk, a mérkőzés nagyrészében bekkelő Fradi így örülhetett, hogy megúszta nagyobb verés nélkül a „papíron” utolsó őszi rangadót.

A Vidiben Gyurcsó Ádám például mindkét félidő hetedik percében egyedül állt szemben Dibusszal, először rossz döntést hozott, és labdával kilőtte a vendégkapust másodszor pedig hiába löbbölte el mellette, a labda a ketrec mellé gurult.

A piros-kékek az első félidőben is többet birtokolták a labdát, de ekkor még a Ferencvárosnak is akadt néhány lehetősége, Calatayud is megmutatta, hogy remek képességű hálóőr. Feszült volt a találkozó, amelyre rásegített Farkas Ádám több téves ítélete, amelyek miatt jogosan bosszankodott mindkét szakvezető, akik egy ízben még össze is szólalkoztak.

A fordulás után a Videoton hatalmas mezőnyfölénybe került, és olyan szempontból nem volt meddő a hazaiak futballja, hogy nem sikerült helyzeteket kidolgozni, akadtak kifejezetten látványos akciók, ám ezeknél nem is az utolsó passzok, hanem a gyilkos befejezések hiányoztak. Rögtön a 46. percben Oliveira beadását Nikolics alig csúsztatta mellé, aztán jött az emlegetett második Gyurcsó-helyzet. Dibusz végig tartotta a lelket a fővárosiakban, legnagyobb mentését egyértelműen akkor mutatta be, amikor egy beadást követően vetődve átért a hosszú sarokba és blokkolta Juhász két méterről leadott lövését. A hajrában jöttek a beadások a Fradi kapuja elé jobbról, balról, de átok ült a Vidin. Dibusz Álvarez 20 méterről leadott lövésénél tette fel a koronát saját teljesítményére, ekkor a levegőben úszva ütötte szögletre a labdát a bal felső sarok elöl.

Leperegtek a percek, a Vidi gól, illetve plusz két pont nélkül maradt egy olyan összecsapáson, amelyet fölényesen kellett volna megnyerni. A bajnokság féltávjánál így is öt pont az előnye, amelyért jár a kalaplengetés.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, külön köszönet jár a pályamunkásoknak, akik november végén ilyen körülményeket biztosítottak. Két jó csapat találkozott, a küzdelem dominált. A kapunkban – ahogy az egész szezonban – Dibusz Dénes, ezúttal is remekelt, nem véletlenül tagja a válogatottnak. A játékvezetőkről annyit, jobban engedhetnék a párharcokat – értékelt Thomas Doll, a Fradi mestere.

– Az első perctől az utolsóig meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést – mondta Joan Carrillo, a Vidi vezetőedzője. – A második félidőben ezért még inkább feljebb toltuk a védekezésünket. Sok helyzetet dolgoztunk ki, sajnálom, hogy nem sikerült gólt szereznünk, de vannak ilyen mérkőzések, hogy semmi sem sikerült. Jól játszott a csapat, nem tehetek senkinek szemrehányást, úgy gondolom, a szurkolók is látták, hogy rengeteget dolgoztunk ezen a mérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!