Sport

2017.03.29. 19:48

Rögtön a közepébe - Női szuperliga Fehérváron

Székesfehérvár - A város eddig sem szűkölködött a legmagasabb osztályokban küzdő sportklubokkal. Idéntől pedig újabb sportág kerül a listára.

Szupkai Gábor

A Fehérvár Kiskút Tenisz Klub története még nem nyúlik vissza túl messzire, ám ambiciózus terveknek nincsenek híján.

- Tavaly nyáron alakult a klub, de már büszkém mondhatom, hogy minden korosztályban vannak teniszezőink. Egészen a Play and Stay típusú oktatástól a felnőttekig.

- Mit takar ez a Play and Stay oktatás?

- Annyit, hogy a gyerekek korához mérik a pályát, és lepuhított labdákkal játszanak. A legkisebbek egy kicsi pályán kezdik a tanulást, és ahogy idősödnek, úgy növekszik a pálya mérete. Felettük van a 12-14 éves korcsoport, ahol már komoly versenyzőink vannak, akik szép eredményeket hoznak, és araszolgatnak felfelé a ranglistán.

Marosi Katalin újra ütőt ragad, és a női Szuperligában öregbíti majd Székesfehérvár hírnevét Fotó: Simon Erika

- A felnőtt csapatok terén mire lehet számítani?

- Idén a legfelsőbb osztályban indul majd női Szuperligás csapatunk. Ez azért is óriási dolog, mert Székesfehérváron ilyen még nem volt. Egy fővárosi klubbal, a Diegoval közösen neveztünk, de a mérkőzések itt lesznek Fehérváron. Ebben a csapatban játszani fog Marosi Katalin is, aki már nálunk edzősködik és Udvardy Panna. Ezzel olyan teniszezőket hozhatunk el ide, mint Stollár Fanni, aki juniorban Wimbledont nyert, vagy ha szerencsénk van, akkor az MTK-val akár Babos Tímeát is.

- Külön említette Udvardy Pannát. Róla mit lehet tudni?

- Jelen pillanatban Spanyolországban van egy akadémián. Még csak tavaly év végén indult a profi karrierje, de már most az 500. hely körül áll a világranglistán. Nyert már versenyt Marokkóban, Angliában döntőt játszott, valamint a magyar bajnokságon is fináléba jutott.

- Ez így kezdésnek nem hangzik rosszul. Mik az elvárások a csapattal szemben?

- Egy bajnokesélyes együttes összeállítása a cél. Tervbe van véve egy játékos leigazolása, aki 150 körül van a világranglistán. Ebben Marosi Katalin kapcsolatai sokat segíthetnek. Ezen felül lesz két férficsapatunk, az egyik a harmadik osztályban, egy pedig megyei szinten fog versenyezni - mondta Galambos Gábor sportigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!