Sport

2017.03.19. 20:40

Rossz rajt, mesés végjáték. A második helyezett otthonában aratott bravúros sikert az Alba

Körmend - A listavezető Alba látogatott a második helyen tanyázó vasiakhoz. A vasárnap esti derbit a gyengén kezdő, majd remeklő fehérváriak öt ponttal megnyerték.

Horog László

A listavezető fehérváriak imponáló, 19-4-es mérleggel, a házigazda vasiak 16 győzelemmel és 7 kudarccal várták a vasárnapi rangadót. A nyugati határszéliek villámrajtot vettek, aztán közelebb jött az Alba, a harmadik negyed derekán átvették a vezetést, előnyüket növelték is. A záró percekben visszavette a vezetést a Körmend, ám erre is volt válasza a fehérváriaknak, akik öt ponttal nyertek, 76-81.

A vendégeknél ismét a kanadai bedobó, Justin Edwards maradt ki, a mérkőzést megelőző napon már tréningezett, előzőleg azonban nem, meghűléssel bajlódott. A két együttes decemberi, fehérvári meccsét remek játékkal nyerte az Egis Körmend, egy hónapja, a győri kupadöntőn azonban roppant magabiztosan 91-68-ra győztek a fehérváriak.

Mohammed triplája, majd Shepard zsákolása nem sikerült, ellenben Ferencz két triplája célba ért. Shepard négy pontjával jött közelebb a Fehérvár, Petty két betörés nyomán növelte a különbséget, 10-4. Dzunic lehordta a játékosait, ekkor időt még nem kért, komolyabb védekezést viszont igen a játékosoktól. Aztán Allen látványos zsákolása után már magához hívta csapatát, de az időkérés sem segített, Petty triplája nyomán, öt perc játék után 15-4-re alakult az állás, a hazai szurkolók azonnal jelezték, több mint 10 pontra duzzadt
a különbség. Aztán még ijesztőbb lett a differencia, Petty hármasát Allen duplája, Csorvási két zsákolása követte.

Gyatrán kezdett az Alba Körmenden, de Lóránt Péter (kék) vezérletével felülkerekedett ellenfelén
Fotó: Szendi Péter

A Keller Ákost váltó Farr bedobott két büntetőt, ám Ferencz azonnal hintett egy újabb triplát, Dickerson pedig közelről köszönt be, a hazaiak minden támadásukat sikerrel fejezték be, a fehérváriaknak semmi sem sikerült, 26-8. Farr helyén visszatért Keller, Allen kosaraival még látványosabban ellépett a vendéglátó, 30-18. Keller zsákolása következett, az első negyedet nyomasztó hazai fölény jellemezte.

A második játékrész elején négy pontot szerzett zsinórban az Alba, Gibbs hármast, majd duplát dobott (35-16), Dzunic Mohammed helyett Taylort küldte pályára irányítóban. Burgess hármasa végre a gyűrűbe hullt, aztán Markovic is beköszönt (35-22), a hazai mester, Potocnik időt kért. Burgess gyors egymásutánban, kétszer kiválóan célzott kintről (35-28), a hazai tréner ismét magához rendelte tanítványait. Elbizonytalanodtak a házigazdák, hat percig nem dobtak pontot, gyorsan visszajött a meccsbe a zsinórban 15 pontot szerző Alba. A félidőt Taylor hármasa zárta le, 42-36 állt a táblán.

Ferencz pontjaira Mohammed felelt, aztán Keller talált be kétszer (44-42), Potocnik karjait széttárta, csapata gyenge védekezését látva. Keller büntetőkkel egyenlített, Terry Allen a hazaiaknak szerzett vezetést. Taylor hármasa albás vezetést eredményezett, Potocnik időt kért, 46-47. Shepard zsákolt, Ferencz kintről egalizált, a folytatásban őrizte szűk előnyét a koronázó városi legénység, majd Mohammed labdaszerzés utáni zsákolásával négy ponttal meglépett.

A hazaiakat a korábbi, fehérvári center, Csorvási tartotta meccsben. A záró tíz percet Markovic újabb pontjai nyitották, aztán Taylor is ügyeskedett, 59-67. Burgess megsérült, Lóránt és Shepard vállára támaszkodva csoszogott le a parkettről, helyére előbbi érkezett. Lóránt is megkezdte a pontok gyűjtögetését, Petty kosara után, 68-71-nél Dzunic időt kért.

A vége előtt öt perccel egalizált, majd fordított a Körmend, kisvártatva Taylor hármasára Petty reagált, 76-75. Gibbs dulakodott Taylorral, kiállították, utóbbi büntetőivel a vége előtt két perccel visszavette a vezetést a Fehérvár. Rendkívül izgalmas végjátékban, megérdemelten győzött a második félidőben hatalmasat javuló Alba Fehérvár, 76-81.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!