Sport

2017.02.26. 21:01

Rosszabb vége is lehetett volna - Megúszta két kapott góllal a Kozármisleny

Felcsút- A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulójában hazai pályán a Kozármislenyt verte könnyedén a Puskás Akadémia FC.

Szupkai Gábor

Adott volt a kötelező házi feladat, a múlt heti rossz kezdés után. A játékkal akkor sem volt gond, csak a gólszerzés döcögött a felcsútiaknál, és egy jól eltalált szolnoki lövés végül a PAFC vesztét okozta.

Ezt most mindenképpen el akarták kerülni a hazaiak, és rögtön az első perctől megállás nélkül jöttek a kisebb helyzetek, amelyekben Prosser Dániel kivétel nélkül aktív résztvevő volt. A 19. percben pedig az első igazán komoly helyzetét kihasználva szerzett vezetést a PAFC. Forró Gyula adta be a labdát a bal szélről, a jó ütemben érkező Prosser Dániel pedig hat méterről a kozármislenyi kapuba fejelt, 1-0. Viszont itt nem állt meg a hazai csapat, és fél óra után egy szép támadás végén kettőre növelte előnyét a Puskás. Prosser nagyszerű kiugratása után Lencse László hét méterről nem hibázott, 2-0.

A Puskás Akadémia egy ütemmel előrébb járt a Kozármislenynél  Fotó: Koppán Viktor

A második félidőben már nem született gól, viszont feljegyezhettünk egy Lencse által kihagyott tizenegyest, Tischler 11 méterről az oldalhálóba lőtt, Márkvárt pedig tíz perccel a vége előtt hasonló távolságból kapufát lőtt.

A Puskás Akadémia tehát első hazai tavaszi mérkőzését megnyerte, és mivel az éllovas Soroksár csak döntetlent játszott Sopronban, pontszámban beérte riválisát a tabella élén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!