Sport

2017.08.14. 19:16

Rutinos finn a Volánban - Juha Uotila után újabb északi játékos a fehérváriaknál

SZÉKESFEHÉRVÁR - Geoff Walker távozása után ismét sikerült feltölteni a létszámot, hétfőn egy finn támadó csatlakozott a Fehérvár AV19 EBEL-keretéhez.

Szupkai Gábor

Arttu Luttinen a finn első osztályból érkezik a fehérváriakhoz. A támadó 1983-ban Helsinkiben született és karrierje nagy részét is itt, a finn első osztályban szereplő HIFK együttesében töltötte. A finn topbajnokságban összesen közel 900 találkozón lépett jégre, és 397 pontot gyűjtött. 2006-ban kipróbálta magát a tengerentúlon is, az AHL-ben a Binghamton Senators csapatában 72 mérkőzésen lépett jégre, és 29 pontig jutott.

Luttinen igazi vezéregyéniség, amit az is mutat, hogy a legutóbbi két szezonban a HIFK csapatkapitánya is volt.

Arttu Luttinen (pirosban) a kapu előtt él igazán
Fotó: internet

- Új kihívásokat kerestem, az EBEL pedig egy jó bajnokság, így könnyű döntés volt ez számomra. Hári Jánossal már játszottam Helsinkiben, így tudok egy keveset a magyar hokiról, és a ligában játszó több játékossal is jó a kapcsolatom, akik mind a játék színvonaláról, mind pedig a hangulatról pozitívan nyilatkoztak. Beszéltem ezen kívül Juha Uotilával, a csapat játékosával, aki elégedett a csapatnál tapasztalt körülményekkel, és jól érzi magát a városban is - nyilatkozta Luttinen.

- A játékos egyik korábbi edzője jó barátom, tőle remek referenciát kaptam. Kemény játékával jól beleillik az általam elképzelt csapatba, a kapu előterében pedig kifejezetten hasznos munkát végez - mondta Benoit Laporte vezetőedző a finnről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!