Sport

2017.04.26. 12:55

Szent Imrés sikerek Fehérváron

Másodszor rendezték meg a négyfordulós városi sakk csapatversenyt azzal a céllal, hogy több versenyzési lehetőséget adjon az amatőr (nem igazolt) általános iskolás diákok részére.

Ferencz Balázs

A versenyre 4 iskola összesen 19 csapattal, azaz 80 fővel nevezett: István Király Ált. Isk. (3 csapat), Munkácsy Mihály Ált. Isk. (4 csapat), Szent Imre Ált. Isk. (8 csapat),Vörösmarty Mihály Ált. Isk. (4 csapat).

A hat csoportban (1-2.oszt., 3-4.oszt. és 5-6.oszt. lányok ill. fiúk bontásban) lebonyolított versenyen egy-egy iskola dupla játékot játszott, vagyis egy játékos ugyanazzal a játékossal két mérkőzést vívott, egyszer világos, majd sötét színnel. A játékidő egy játszmára fél óra volt.

A városi sakk csapatbajnokság negyedik, egyben utolsó fordulójának az István Király Általános Iskola adott otthont.

Az iskolák közötti összesítésben a legeredményesebb intézmény a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda lett (akik valamennyi korcsoportban azaz mind a hat csoportban aranyérmet szereztek), a második helyen a Munkácsy Mihály Általános Iskola végzett, míg a harmadik helyen az István Király Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola holtversenyben zárta a bajnokságot.

A iskolák részvételét a versenysorozatban egy-egy serleggel díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!