Sport

2017.06.22. 17:32

Scsepovics újra betalált - A Videoton FC győzelmek sorával búcsúzik az ausztriai edzőtábortól

DIETERSDORF Utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésén az orosz Premjer Liga hatodik helyén zárt FK Rosztovval találkozott a Videoton FC labdarúgó csapata.

Ferencz Balázs

Nem lehet oka panaszra a Videoton FC új szakvezetőjének - már ami a csapat eredményeit illeti. Marko Nikolics irányítása alatt egyszer nem kapott ki, ráadasául egyetlen gólt sem kapott a bajnoki ezüstérmes fehérvári egylet. Az ausztriai edzőtábor végén negyedik felkészülési mérkőzésüket már nemzetközi szinten is elismert együttes ellen vívták a fehérváriak. Az FK Rosztov alakulata az orosz bajnokság hatodik helyén zárt, de néhány évvel ezelőtt ezüstéremig jutott. Az orosz csapat szintén edzőtáborból érkezett a Vidi elleni találkozóra. A Rosztov egy mérkőzést játszott az elmúlt napokban - június 16-án egygólos vereséget szenvedett a szlovén másodosztály győztesétől, az NK Triglak Kranj-tól. Az oroszok a Vidihez hasonlóan edzőt váltottak a nyáron, a sárga-kékeket a fehérorosz Leonid Kuchuk dirigálta csütörtök délután.

Videoton FC-FK Rostov 1-0 (0-0)

Dietersdorf, 200 néző.

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fejes, Stopira - Bódi, Varga, Pátkai (Hadzic, 75.), Suljic - Lazovics, Scsepovics (Maric, 71.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Rostov: Pasljakov (Abajev)- Grigorjev, Jusupov, Pasivljuk (Skopintsev, 20.), Galcan - Kalacsev, Bayramian, Mogilevets, Obivalin - Maciej, Makeev. Vezetőedző: Leonid Kuchuk.

Gól: Scsepovics (71.)

30 fokos hőségben estek egymásnak a felek, bár e kifejezés kissé túlzás, hiszen az első félidőben főként mezőnyben gyötörték egymást a csapatok, különösebben nagy izgalom egyik kapus testét sem járta át a szünetig. A találkozó elején az oroszok játszottak enyhe fölényben, majd a 14. percben Lazovics szabadrúgásból ívelt Juhász fejére, a fehérvári csapatkapitány 10 méterről mellé bólintott. A 32. perc hozta a legélénkebb jelentet, Mogilevets lőtt 21 méterről, Kovácsik Ádám ütötte ki a jobb felső sarok felé tartó labdát.

Fordulás után eleinte a a Risztov riogatott inkább, majd a Videoton átvette az irányítást. A 71. percben pedig bevette az orosz kaput a fehérvári gárda: remek támadás végén Bódi adott középre, Scsepovics fejelt, Abajev hozzáért a labdához, de csak beljebb segíteni tudta, 1-0.

- A Rosztov az előző szezonban az Európa Liga legjobb 16 csapat között volt, és ott csak a Manchester United állította meg őket. Fegyelmezetten, szenvedéllyel játszottunk, elégedett vagyok az eredménnyel. Négy mérkőzésből négyszer nyertünk, gólt sem kaptunk, ezek nagyon pozitív dolgok. A játékosok minden meccshez jól álltak hozzá, meg is lett az eredménye. Persze ne felejtsük el, hogy ezek csak edzőmérkőzések. Dolgoznunk kell tovább néhány részletén a játékunknak, az sem kizárt, hogy a játékoskerethez is csatlakozhatnak még új labdarúgók, készen állunk az EL-selejtezőre - vélekedett a lefújás után a vezetőedző, Marko Nikolics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!