Sport

2015.06.29. 18:59

Sebestyén Dalma bajnok!

Győr - Szép Fejér megyei sikerekkel folytatódott hétfőn az országos úszó bajnokság a győri uszodában.

Bobory Balázs

A fehérvári Hullám 91 legeredményesebb versenyzője, Sebestyén Dalma a vasárnapi, 200 vegyesen megszerzett bronzérem után hétfőn 100 méteres mellúszásban bajnok lett. Az aranyérmet 1:10.21-es idővel szerezte meg.

- A vasárnapi 200 vegyesen elért 3. hely reális, Dalmának már ebben a számban van olimpiai A szintje, így az utóbbi időben inkább a pillangóúszásra készültünk. Ugyanezen okokból a 100 méteres mellúszásban elért ideje kiválónak mondható, és örülünk az aranyéremnek - mondta Sárdi Ákos vezetőedző.

A további hullámosok közül Halmai Petra 100 háton, Kovács Réka 200 gyorson jutott a középdöntőig, onnan azonban nem lépett tovább, előbbi 9., utóbbi 10. lett. Sárdi Levente eddig 50 és 100 mellen szerepelt, de az előfutamnál tovább nem jutott, igaz, a fiatalember fő száma a 200 mell, vagyis még javíthat.

- Még a bajnokság félidejénél sem vagyunk, eddig szépen helytállunk, de természetesen még bízom a további jó eredményekben - tette hozzá Sárdi Ákos.

A Székesfehérvári Delfin SE-ből az előfutamban, majd az elődöntőben is a 6. legjobb időt érte el, így kedden döntőt úszhat.

A Dunaferr SE is bezsebelt hétfőn egy aranyérmet, Balog Gábor 100 háton 8 századmásodperccel győzte le a második Cseh Lászlót.

- Nagyon örülök magának az eredménynek, bár az olimpiai A-szint még 28 századra van, igaz, még nagyon gyenge a derekam. Abban azonban bizakodom, hogy a világbajnokságra sikerül jó állapotba kerülnöm, és ott el akarom érni a riói szintet - mondta Balog Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!