Sport

2015.10.12. 19:14

Továbbra is vezeti a tabellát a Videoton FC II

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a Videoton második csapata a Győri ETO együttesét fogadta a Nyugati csoport rangadóján.

Krebsz András

Videoton FC II - ETO FC Győr 4-2 (3-2)

Sóstói Stadion, 700 néző, vezette: Bogár Gergő.

Videoton II: Kovácsik Baksa, Bognár, Dobsa, Király Kiprich Sejben (Gulyás 88.), Ács (Babolek 81.), Büki (Schiller 74.), Géresi Paudits. V.edző: Disztl László.

Győr: Horváth D Köles, Nagy Á. (Csató 46.), Kozma, Németh M. Pongrácz, Weitner (Kerékgyártó 72.) Németh L., Illés, Szabó B. Mayer (Vankó 67.). Vezetőedző: Németh Zoltán.

Sejben Viktor (kékben) két gólt és egy aszisztot jegyzett Fotó: Koppán Viktor

A tavalyi szezonban még a legmagasabb osztályban vitézkedő ETO számára remekül indult a találkozó, a mérkőzés elején Mayer tolta ki balra a játékszert Szabó Bencének, aki a tizenhatoson belülről jobbal, a kapufa segítségével kilőtte a hosszú alsót, 0-1. Nem örülhetett sokáig a kisalföldi alakulat, a 13. percben Sejben Viktor vette át a labdát a tizenhatos előtt, majd jobbal, félmagasan remekül tekert a bal kapufa mellé, 1-1. A hazai találat után kapujához szögezte a piros-kékeket a Győr. Köles, Illés és Szabó Bence többször is veszélyeztetett, újabb gólt azonban a székesfehérváriak szereztek: Büki Baltazár egy remek cselt követően 14 méterről ballal, laposan tekert a hosszú alsóba, 2-1. Sőt, öt perc múlva tovább nőt a különbség, Géresi jó ütemű kiugratását Sejben Viktor lőtte kapura, ezt még fogta az ETO hálóőre, ám a kipattanót a hazai szélső estében az üres kapuba juttatta, 3-1. Mindenki a szünetet várta, amikor szépítettek a vendégek, Szabó pontrúgását követően Bükiről került a saját kapujába a labda, 3-2.

Fordulás után kiegyenlített játékot láthattunk, míg nem a 61. percben Mayer ajtó ablak helyzetben hibázott, az ellentámadásnál pedig Sejben passzát a középen érkező Paudits Patrik 19 méterről azonnal kapura küldte, a játékszer egy védőn irányt változtatva a tehetetlen Horváth mellett a hálóban kötött ki, 4-2. Támadott az ETO, a 85. percben Szabó passza után Baksa buktatta Illést a tizenhatoson belül, Bogár Gergő játékvezető a büntető pontra mutatott, a fehérváriak megfogyatkoztak a hajrára. Pongrácz izgalmassá tehette volna a végét, azonban a tizenegyesét Kovácsik bravúrral a kapufára tolta, újabb gól már nem született, a Vidi II vezeti a tabellát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!