Sport

2016.07.05. 17:35

Siker után, siker előtt?

Agárd - Petkó András a felnőtt olimpiai válogató mellett korosztályában is sikert ért el. Társával sikeresen biztosították be a helyüket, így indulhatnak az U23-as világbajnokságon.

Silye Sándor

Szolnokon rendezték meg a válogató versenyt, amely arról volt hivatott dönteni, hogy kik képviselik a magyar színeket a Minszkben megrendezésre kerülő U23-as kajak- kenu világbajnokságon. A Petkó András, Fekete Ádám páros rajt-cél győzelmet aratott a C-2-esek mezőnyében, ugyancsak magabiztos versenyzéssel, 5 másodperces fölénnyel utasították maguk mögé a mezőnyt!

- Már vártuk a viadalt. Kicsit persze izgultunk, mivel nem láttuk korábban az ellenfeleinket, és így nem tudtuk, mire képesek, mit tudnak teljesíteni. De természetesen bíztunk magunkban, hiszen jól felkészülve álltunk rajthoz, és győzni akartunk! - vélték a győztes páros tagjai.

Petkó András (elöl) és Fekete Ádám éremben reménykedhet Fotó: Archív

- A srácok a hosszú hétvégén jól teljesítettek, de a következő időszakban nagyon kemény, speciális munka vár rájuk. A világbajnokság előtt nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is fel kell készülni annak érdekében, hogy el tudják viselni a rájuk nehezedő nyomást. Mert a világbajnokságon a legjobbak indulnak, ebből adódóan erősebb, összetettebb munkát kell végezni. Ha a rájuk váró feladatot lelkiismeretesen elvégzik a fiúk, abban az esetben biztos vagyok abban, hogy megjön a várva várt eredmény - jelentette ki a páros egyik, mégpedig VVSI-s edzője, Hubik András.

- Ez a kettős ebben az évben ült először össze. Petkó Andris próbálkozott másokkal is, de egyedül maradt, így került össze Fekete Ádámmal. Nagy találkozás volt az övék. Többek meglepetésére - így az enyémre is - az olimpiai válogatón ezüstérmet szereztek, és ez több, mint bravúr. de bravúros volt a Világkupa futamokon való szereplésük is. A világbajnokságon a nagy kenus nemzetek versenyzői között érmet várok tőlük majd - jelentette ki Angyal Zoltán, a VVSI szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!