Sport

2016.12.01. 19:55

Rali: Simon Nikolett és ifj. Fogarasi Attila sikeres éve és bizonytalan jövője

November 26-án rendezték meg Budapesten a Syma Csarnokban az MNASZ Rally szakágának 2016-os díjátadó ünnepségét.

Szupkai Gábor

Természetesen a móri ifj. Fogarasi Attila és navigátora, Toloczkó Péter, valamint a fehérvári navigátor, Simon Nikolett és pilótája, Halmos Gábor is jelen volt e jeles eseményen.

Toloczkó Péter (b) és ifj. Fogarasi Attila, valamint a rengeteg kupa a Honda Type R szélvédőjén
Fotó: Peremicki István - pirirc.hu

Ifj. Fogarasi Attila emlékezetes szezont tudhat maga mögött, amely pont úgy sikerült, ahogy azt a szezon elején megálmodta.

- A 2016-os év volt a tizedik szezonom, viszont az első év, hogy az országos Rallye2 bajnokságban tudtunk részt venni. Ezzel egy hatalmas álom és régi vágyam vált valóra. Ha őszinte akarok lenni, az első jó pár futamon szó szerint remegő kezekkel álltam rajthoz, és próbáltam felfogni, hogy ott lehetek. Aztán az év felétől, a Székesfehérvár Rallytól sikerült ezt kinőni, ahol végig 110%-on autózva sikerült megszerezni az első abszolút győzelmünket, aminél jobb érzés nincs a világon. A kocsival kapcsolatos tapasztalatokat, és ezt a tempót próbáltuk hozni a következő versenyeken is. Az év végéig sikerült még egyszer dobogóra állni, és végig az első 5-ben autózni. Ami a kategóriánkat (8-as kat., N/3) illeti, sikerült 100%-os teljesítményt nyújtani, és minden versenyen mi állhattunk a dobogó legfelső fokára. Az eredményekhez természetesen az egész csapat kellett, hiszen egy megbízható és gyors autó nélkül nem gurulhattunk volna át a célvonalon sem. Az év elején titkon reméltem, hogy az abszolút első ötbe bekerülünk, ami sikerült is, és a 4. helyet szereztük meg, kategóriánkban pedig az 1. helyen zártunk.

Ám a fiatal móri pilóta nem csupán ezt a díjat zsebelte be az idei esztendőben. A Pirelli Kupában is szép helyen zártak, valamint egy különdíjat is kiérdemelt.

- A Pirelli Kupa egy külön bajnokság a Rallye2, ORB és az ORC azon versenyzőinek, akik a gumigyártó abroncsait használják. Itt a kategóriában megszerzett pontokat adják össze egy tabellán, így a kisebb autók is harcolhatnak az ORB indulóival. Ebben a kupában a második hely lett a mienk. Majd nagyon meglepődtem, mert mégegyszer a színpadra szólítottak. Én lettem a RallySport 2016-os felfedezettje! Erre a serlegre vagyok a legbüszkébb!

A sok jó hír mellett azért van, ami szomorúságra adhat okot.

- Sajnos különböző problémák miatt a két főtámogatónk kénytelen befejezni a szponzorálásunkat a 2017-es évtől, így kérdéses a jövőnk. Minden erőmmel azon vagyok, hogy rajthoz tudjunk állni jövőre is, de nem lesz egyszerű - mondta a tehetséges móri pilóta.

Simon Nikolett és Halmos Gábor a jól megérdemelt kupával
Fotó: Sári Péter

Simon Nikolett és pilótája, Halmos Gábor szintén kupával a kézben tért haza a díjátadóról.

- Végre jó volt látni a kategóriatársakat csinosan felöltözve, nem csapzottan és olajosan overálban. Ettől tényleg ünnepi és nagyon jó volt a hangulat. A 4-es géposztály harmadik helyéért kaptuk meg a kupát. Ami kicsit dühítő, hogy negyedik vagy ötödik helyen zártunk a kétkerék meghajtású kategóriában, ami lehetett volna jobb, ha sikerül több versenyen elindulnunk. De igazából ez sokkal jobban ösztönöz majd minket, hogy jövőre több és nagyobb kupákat nyerjünk. Nálunk úgy fest, nem lesz akadálya a jövő évi indulásnak, sőt, reméljük találunk további támogatót is - mondta Simon Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!