Sport

2017.05.31. 20:00

Sikerre éhesen: Tizedszer Puskás-Suzuki Kupa Felcsúton

FELCSÚT Idén pünkösd hétvégéjén, tehát június 1-5-én rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában az U17-es nemzetközi labdarúgótornát, a 10. Puskás-Suzuki Kupát.

Szupkai Gábor

Mivel az előző években már sikerült összehozni Európa egyik legerősebb labdarúgó utánpótlás eseményét Felcsúton, a jubileumi 10. tornán igyekeztek a szervezők megőrizni az eddig kialakult hagyományokat, és egyúttal tovább növelni az esemény magas színvonalát.

Így a korábbi Puskás-Suzuki Kupákhoz hasonlóan most is szerepelni fog Puskás Ferenc három egykori klubja, a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz, továbbá házigazda jogán a Puskás Akadémia. Hozzájuk ebben az esztendőben a német Bayern München és a portugál Sporting Lisboa csatlakozott.

A Puskás Akadémia fiataljai a héten egyszer már ünnepelhettek, ezt szeretnék megismételni a hétfői döntőn is Fotó: puskasakademia.hu

A tornán két hármas csoportba sorsolták az együtteseket, eszerint a felcsúti fiatalok az idén először szereplő Bayern München és a Panathinaikosz csapatával alkotják az egyik csoportot, míg a másik hármasba a Honvéd, a Real Madrid és a torna másik újonca, a portugál Sporting került.

A torna mérkőzései 2x40 percesek lesznek, a csoportokon belül mindenki megmérkőzik mindenkivel, majd a csoportban elért helyezések alapján kerülnek megrendezésre a helyosztó mérkőzések, pünkösd hétfőn a Pancho Arénában.

A torna eddigi rekordere a Budapest Honvéd, amely hat alkalommal jutott be a döntőbe, és ebből ötször meg is nyerte a trófeát. A kispestiek a tavalyi fináléban tizenegyeseket követően győzték le a felcsúti fiatalokat.

Akiknek a torna eddigi történetében még egyszer sem sikerült elhódítani a kupát, így kettőzött erővel hajtanak majd a jubileumi rendezvényen, immár magyar bajnokként. Hiszen a héten a Vasas legyőzésével megszerezték a korosztályos bajnokság első helyét.

Június 2. péntek: 15.00 Bp. Honvéd-Sporting CP; 17.00 Puskás Akadémia-Bayern München

 

Június 3. szombat: 15.00 Bp. Honvéd-Real Madrid; 17.00 Puskás Akadémia-Panathinaikos

 

Június 4. vasárnap: 15.00 Bayern München-Panathinaikos; 17.00 Sporting CP-Real Madrid

 

Június 5. hétfő: 13.00 mérkőzés az ötödik helyért; 15.00 bronzmeccs; 17.00 döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!