Sport

2015.08.17. 08:37

Sima fehérvári siker a Tatabánya ellen

Székesfehérvár – Az NB III-as labdarúgó bajnokság 3. fordulójának, Nyugati–csoport mérkőzésén a Videoton második csapata a Tatabánya gárdáját látta vendégül vasárnap este.

Krebsz András

Videoton FC II – Tatabánya FC 3-0 (2-0)

Sóstói Stadion, 200 néző, vezette: Horváth Máté.

Videoton II: Gábor – Baksa, Bognár, Kókány, Dobsa – Kiprich – Sejben, Ács, Büki(Schiller 88.), Vincze(Valkovszki 82.) – Paudits(Babolek 91.). Vezetőedző: Disztl László.

Tatabánya: Rigó – Krupánszki, Máj, Lettrich, Farkas – Kovács I., Polyák, Tóth Z.(Kocsis 55.), Árvai(Pető 60.), Móri(Szabó K. 81.)  – Folmer. Vezetőedző: Veér Zoltán.

Az eddig hibálan Videoton FC II együttese a nem túl fényesen rajtoló tatabányaiak  ellen hamar magához ragadta a kezdeményezést, a hatalmas meleg ellenére a mérkőzést jó iramban kezdte a fehérvári alakulat. Tíz perc elteltével Sejben a tizenhatosról eleresztett kísérletével tornáztatta meg a Komárom-Esztergom megyeiek kapusát, Rigó ekkor szép védéssel mentette meg góltól a csapatát! Nem sokkal később azonban a hálóőr is tehetetlennek bizonyult: Kókány balról jövő beadásánál Bükiről lemaradtak a védők, a hazai játékos az ötösről könnyedén fejelt a hálóba, 1-0. Polyák révén kis híján azonnal jött az egyenlítés, de a 25 méterről útjára engedett lövés a felső lécen csattant. Sejben válaszul ordító helyzetben ziccert rontott, Büki szabadrúgását pedig hatalmas védéssel semlegesítette Rigó. Mindenki a szünetet várta, amikor Baksa beadása után már nem hibázott a hazaiak szélsője, Sejben egészen közelről vágta a játékszert a hálóba, 2-0!

Fordulás után szinte azonnal lezárta az összecsapást a piros-kék gárda, Vincze közeli lövését követően a kipattanóért folytatott harcban buktatták Bükit, a megítélt büntetőt Sejben magabiztosan értékesítette, 3-0! Ezt követően a fölényben játszó fehérváriak több lehetőséget is kialakottak az egyre hitehagyottabb tatabányaiak ellen, Büki, Paudits, majd Sejben is veszélyeztetett, ám a vendégek legjobbjának, a bravúrt bravúrra halmozó Rigónak köszönhetően újabb találatnak már nem tapsolhatott a  székesfehérvári publikum. A Bányász erejéből már nem futotta a támadásokra, a végeredmény egyértelműen Folmerékre nézve hízelgőbb. A Vidi II ezzel a győzelmével holtversenyben vezeti a tabellát, Kókányék jövő héten a Csepel otthonában vizitálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!