Sport

2017.05.10. 10:46

Doppingügy: Sofron István féléves eltiltást kapott

A beszámoló szerint Sofrontól a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei még január elején vettek mintát, melyből az derült ki, hogy tiltott szert fogyasztott.

Szupkai Gábor

A MACS ezután február 15-én közölte, hogy egy válogatott jégkorongozó szervezetében doppingszert találtak, így a játékos aznap már nem is lépett jégre a Fehérvár AV19 Dornbirner EC elleni mérkőzésen az EBEL-ben.

A HUNADO doppingbizottsága szerdán jogerőre emelkedett határozatában az alábbiakat állapította meg: „Sofron István gondatlan volt és doppingvétséget követett el, ezért hat hónapig versenyrendszerben szervezett, vagy sportszövetség, sportszervezet versenynaptárában egyébként szereplő versenyen, és sportszervezet, szövetség által szervezett edzésen, edzőtáborban nem vehet részt” – írják a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján.

A doppingellenes tevékenység szabályairól szóló kormányrendelet értelmében az eltiltás augusztus 15-én jár le, sportszervezeti, illetve szövetségi edzéseken pedig június 15-tõl vehet részt a válogatott és a Fehérvár AV19 támadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!