Sport

2016.10.26. 20:50

Soha véget nem érő átok - Többet veszélyeztetett a Volán, mégis a Znojmo örülhetett

Znojmo - A jégkorong EBEL-ben a tavalyi döntős Znojmo ellen igyekezett véget vetni rossz sorozatának a Fehérvár AV19.

Szupkai Gábor

Alig telt el másfél perc a mérkőzésből, Antonin Manavian kiállítása után, hátrányba került a Volán, ezt a csehek ki is használták, Bartos szerzett vezetést a sasoknak a mérkőzés harmadik percében, és megszerezte első idei EBEL-es pontját Colton Yellow Horn is, 1-0. Három perc kellett a Fehérvárnak, Kóger Dánielnek, hogy egyenlítsen Sarauer átadásából, 1-1. Sőt, Reisz révén a vezetést is kis híján megszerezték, majd Makowski bombája is majdnem beakadt. Kevés dolga akadt Hetényinek, mégis újra a csehek szereztek vezetést. Ember-előnyben, Peter Pucher másolta csapata első gólját, 2-1.

A pihenő után sokkal jobban kezdett a Volán, Sarauer, Kóger, Bodo és Sofron is munkára fogta Schwarzot, aki mindent védett. Majd Vas Jánost állították ki, meg is szólalt a gólt jelző duda, ám nem a várt oldalon. Sofron István szerzett korongot a semleges harmadban, ketten korcsolyázhattak a cseh kapura, az ő lövése még kijött Schwarzról, de Kóger Dániel már az üres kapuba bombázott, 2-2. A harmad derekán Sárpátki kiállítása után a hazaiak játszhattak előnyből. Kóger szerezhetett volna mesterhármast, majd a játékrész végén Hetényi védései kellettek az eredmény tartásához.

A Volán Znojmoban sem tudott véget vetni a rossz sorozatnak
Fotó: Molnár Artúr

A záró harmad első perceiben keményen küzdöttek a hazaiak, a FAV19-től csak szórványos kontrákra futotta. A Znojmo részéről McMonagle és Sulák korongja akadt el Hetényiben, a túloldalon Sárpátki, majd Sofron kísérletét hárította Schwarz. Kikérte az idejét Reznar mester, ezután pedig még nagyobb nyomás nehezedett a vendégkapura, végül pedig Pucher kapu előtti keresztpasszát Cip vágta a hosszúba a harmadik harmad közepén, 3-2. Négy perccel a vége előtt kulcsfontosságú emberelőnyhöz jutott a Fehérvár AV19, de ezt az

előnyt már nem játszotta olyan hatékonyan a gárda, mint ahogy az első két harmadban. A végjátékra Hetényi Zoltán is lekorcsolyázott, de leperegtek a másodpercek, így megint pont nélkül maradt a Fehérvár AV19.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!