Sport

2016.01.15. 21:01

Sok helyzetéből csak egyet használt ki a Volán, de nyerni tudott

Székesfehérvár - A MOL Liga 40. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata rendkívül szoros meccsen győzte le a Ferencvárost.

Káldor András

Presztízs mérkőzés várt a csapatokra, mivel egy kicsit előretekintve a rájátszásra, ez a párosítás akár a play-off első körében is létrejöhet. Annál is inkább, mivel a harmadik játszik a hatodikkal, és jelen állás szerint a tabellán pontosan ezeket a helyeket foglalják el a gárdák. Már, ha így marad, de nagy valószínűséggel a Volán jobban örülne ennek, mintha Csíkszerdára kellene buszozniuk...

Az első percekben szinte kapujához szegezte ellenfelét a Volán, záporoztak a lövések Budai Krisztián kapujára, ám gólt mégis kis híján a Fradi ütött. Kijöttek a szorításból a zöld-fehérek, és Rafaj Attila lökete alig kerülte el Janis Kalnins ketrecét. Felpörgött a meccs, mindkét oldalon bőven akadtak helyzetek, amelyek kihasználatlanul maradtak, de a mezőnyben szokatlanul nagy iramú játékot láthattunk, alig volt ebben a periódusban játékmegszakítás.

A hatodik perc hozta meg Preston Shupe nagy lehetőségét, de a kanadai táblázat 13. helyét elfoglaló támadó közelről, tiszta lövőhelyzetben, mellé bombázott. Majd Vokla Roland és Szabó Krisztián hozott össze majdnem egy gólt, a nézők már bent látták, de Budai akrobatikus mozdulattal ütötte ki a kapuba tartó korongot.

Úgy kezdődött a második harmad, hogy egy jól irányzott lövés fejen találta Kalnins, ezt követően a hálóőr rövid szemle után kénytelen volt fejvédőt cserélni.

Aztán kissé alábbhagyott a két csapat lendülete, de egy fehérvári előny valamelyest ismét életet lehelt a meccsbe, bár a Volán speciális sorának lett volna alkalma - nem is egyszer - hogy megszerezze a vezetést. Több se kellett a fővárosi gárdának, ők is sebességet váltottak, Kalninsnak is sokkal több dolga volt, mint azt megelőzően. Igaz ebben a tekintetben Budai sem panaszkodhatott, mert volt egy háromperces szakasza a játékrésznek, amikor nem tudott kijönni a Fradi a harmadából, és bizony csupán Budain múlott, hogy megúszták gól nélkül.

Szabó Dániel a záró húsz perc elején a mennybe mehetett volna, amikor egy az egyben vezethette szélről Budaira a pakkot, de a rutinos kapuson ezúttal sem lehetett kifogni. Négy perc elteltével már ő sem tudott csapatán segíteni, fehérvári előnyben Alex Grieve egy kapu előtti kavarodásból emelt a bal felső sarokba. 1-0. A végén levitte kapusát Greg Lindquist, ütött ugyan csapata egy kapuvasat, de ez már nem számított, és nyert a Volán. - Ennél sokkal kiegyenlítettebb játékot várok! - mondta a lefújás után Tyler Dietrich vezetőedző.

Fehérvár AV 19-Ferencvárosi TC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Székesfehérvár, 350 néző Vezette: Mayer, Varjú, Abonyi, SoltészFehérvár AV 19: KALNINS - KROGH, Szabó B., Shupe, Grieve 1, Holmberg (1) - Láday, SZABÓ D., Becze, Kocsis, Tóth G. - Reiter A., Vokla, Pillók, REISZ, SZABÓ K. - Korbuly, Mazzag, Hamvai, Reiter R., Hegyi Á. Z. Vezetőedző: Tyler DietrichFTC: BUDAI K. - Erdélyi, Zalavári, Tendler, MANNINEN, Luomala - Suoraniemi, Valecko, RAFAJ, Dubek, Fliszár - Pál Zs., Lévai, Kovács V. L., Schellin, Papp Cs. - Üveges, Farkas L. S.Vezetőedző: Greg LindqvistKiállítás: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Pillók) illetve 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!