Sok hibával játszottak - A vezetőedző jobb játékot vár csapatától a folytatásban

2017. július 17., 21:40 szerző: Szupkai Gábor fotós: Molnár Artúr
komment
Marko Nikolics érthetően nem volt elégedett a Videoton FC produkciója láttán az OTP Bank Liga labdarúgó NB I nyitányán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az előző pontvadászat második helyén végzett Videoton FC azt a Balmazújvárost fogadta a 2017/18-as NB I-es bajnokság rajtján, mely alakulat az NB II ezüstérmeseként jutott fel az élvonalba. 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Vidi az újonc ellen.

- Csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen nyerni szerettünk volna, de azt tudtuk, hogy az újonc csapatok ellen mindig nagyon kellemetlen játszani - értékelt Marko Nikolics, a Videoton FC vezetőedzője. - Nehezen indult a mérkőzés, korán gólt kaptunk, ezt annak tudom be, hogy túl idegesen játszottak a játékosok. Talán a nagy elvárások miatt. A második félidőben már jobban teljesítettünk, hamar ki is egyenlítettünk, de hiába mentünk előre, nem jött a második gól. Nem is érdemeltünk többet az egy pontnál. Buta hibákat vétettünk. Úgy éreztem, néhány játékosomnak nem volt kedve futballozni, ezért pontatlanok voltak a lövések, rendszeresen hiba csúszott az utolsó átadásokba. Jobban kell játszanunk csütörtökön és vasárnap is - vélekedett a tréner. - Nehéz volt játszani egy olyan ellenféllel szemben, amely egy 25 méteres sávban tíz emberrel védekezett. Gratulálok az ellenfélnek, jól védekeztek, és jól kontráztak! - ismerte el Nikolics, aki arról is beszélt, nem akarja minden áron forgatni a csapatot.

- Fontos dolog a rotáció, a meccs végén tulajdonképpen egy védővel játszottunk. Nem szeretek darabszámra cserélgetni, minőségben szeretek változtatni. A kezdőben szereplők, kiegészülve két-három emberrel, a lehető legerősebb csapatunk jelenleg.

A fehérváriak mestere szezint játékosai nem becsülték le ellenfelüket.

- Nem lehet egyetlen meccset sem könnyelműen venni. Nem gondolom, hogy a srácok lebecsülték volna a Balmazújvárost. Talán túlzottan is idegesek voltak. Olyan technikai hibákat láttam, melyek ezen a szinten nem elfogadhatóak.

Az edző bizakodó, hogy érkeznek még extrát nyújtó játékosok a csapatba.

- Boldog lennék, ha nagy versenyhelyzet lenne a posztokon. Néhány új játékos elférne a keretben, de csak minőségi játékosok érkezésére van szükség. Bízom benne, hogy a következő napok izgalmasak lehetnek ebből a szempontból.

Szupkai Gábor

2017. július 17., 21:40 szerző: Szupkai Gábor fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...