Sport

2016.10.30. 19:26

Sok volt a bekapott gól- Ennyi szerzett találattal meccseket lehetne nyerni

Villach - Az Erste Bank Eishockey Liga 16. fordulójában gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

A fehérváriak a pénteki, Klagenfurt ellen vett lendülettel robogtak volna tovább Villachban is, azonban a karintiaiak esélyt sem hagytak a kibontakozásra. Az első percben máris gólnak örülhetett a hazai közönség, 67 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor a Fehérvár egykori játékosa, Kevin Wehrs szerzett vezetést a hazaiaknak. A védők üresen hagyták a villachi játékost, aki a bedobóponttól lőtt Hetényi ketrecébe, 1-0. Nagyon éltek az osztrákok, a negyedik percben megduplázták előnyüket. Leiler lövése lejött Hetényiről, azonban Petrik bepiszkálta a korongot a gólvonal mögé, 2-0. Nagy nyomás alá helyezte a VSV a magyar kaput, a fehérváriak sokáig támadásvezetésre sem voltak képesek. A 12. percben Sofron kiállítása miatt ráadásul emberelőnyben hokizhattak a sasok, mégis megcsillant a remény a Volán előtt. Maylan ugratta ki Sarauert, aki hátrányos góllal zárta a szólót, 2-1. Hiába lett aktívabb a fehérvári offenzíva, az egyenlítés elmaradt. Négy perccel a harmad vége aztán Sagert eladott korongját Verlic bosszulta újabb góllal, 3-1. A középső periódus első felében továbbra sem találta a ritmust a Volán, a hazaiak pedig futószalagon szállították a pakkokat a fehérvári kapuba. Három perc alatt Johner, Kromp, majd az ötödik osztrák találatot követő kapuscsere után - Rajna Miklós érkezett a ketrec elé - Platzer is betalált, szinte eldöntve a mérkőzést (6-1). Lelassult a játék, helyzet nélkül csordogált, azonban a találkozó derekától magára talált Benoit Laporte együttese, és a harmad végén előbb Chris Owens váltott gólra egy emberelőnyt, majd Adam Courchaine büntetőből zárkóztatta a fehérváriakat, 6-3.

A záró harmadban a Volán játszott lendületesebben. Sofron öt perccel a bedobás után százszázalékos helyzetet hibázott, majd Courchaine kiállítása után a 47. percben Kromp emberelőnyből szerezte meg második gólját a mérkőzésen, 7-3. Azonnal jött a válasz, Sárpátki kapáslövése után zörgött a háló, 7-4. Hiába adódtak helyzetek Roy kapuja előtt, a hazaiak irányítottak. Hat perccel a vége előtt Bacher növelte ismét az előnyt (8-4), majd egy perccel később Locke hagyott ki egy büntetőt. Az 58. percben Orbán Attila kozmetikázott, de a Fehérvár AV19 így is háromgólos vereséget szenvedett Villachban (8-5).

 

 

Villach SV-Fehérvár AV19 8-5 (3-1, 3-2, 2-2)

Villach, 3425 néző. Vezette: Bulovec, Seewald.

VSV: Roy - Labreque (1), Jokela (1), Hunter. Locke (1), Johner 1 - Wehrs 1, Brunner (1), Verlic 1, McGrath (3), Schlacher - Bacher 1 (1), Kreuter, Kromp 2(egyik ee), Pinter, Lanzinger (1) - Platzer 1 (1), Leiler (3), Petrik 1. Vezetőedző: Greg Holst.

Fehérvár: Hetényi (Rajna) - Owens 1(ee), Manavian, Kóger, Sarauer 1(eh), Bodo - Sagert, Makowski, Courchaine 1, Maylan (2), Sofron - Szirányi, Szabó D., B. Orban, Vas J., Vincze - Orbán A. 1, Szaller, Reisz, Kocsis, Sárpátki 1. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 6 illetve 14 perc. Kapuralövések: 49-36

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!