Sport

2017.08.14. 19:15

Sokismeretlenes egyenlet - A visszavágóra minden jegy elkelt, a szurkolók bíznak a fiúkban

SZÉKESFEHÉRVÁR - Nehéz szülés volt a Videoton legutóbbi bajnoki meccse a Debrecen ellen. Most viszont már egyértelműen a Partizanra koncentrálhat mindenki. Csütörtökön nagy meccs vár Belgrádban a Videotonra az Európa Liga play off körében a Partizan ellen.

Szupkai Gábor

A legutóbbi bajnoki fordulóban csak az utolsó utáni pillanatban sikerült begyűjtenie a győzelmet a Videotonnak. A helyzetkihasználás terén még lenne mit javulnia a fehérvári fiúknak, de Marko Nikolics együttesének lelkesedését és hitét még a legszőrösebb szívű drukkerek sem kérdőjelezhették meg, tényleg körmük szakadtáig küzdöttek a Videoton játékosai.

Erre pedig a csütörtöki belgrádi mérkőzésen is szükség lesz. Mindenesetre ha a csapat hitét dicsértük, akkor a szurkolókéról szintén csak pozitív jelzőkkel beszélhetünk, hiszen a visszavágóra már hétfőn kora délután elkelt minden jegy. A bizalom és a lelkesedés tehát adott, a lényeges kérdések azonban a pályán dőlnek majd el.

Talán már hétvégén is ez volt a legnagyobb gond, hogy fejben már mindenki kicsit Belgrádban járt. A szurkolók az Európa Liga-esélyeket mérlegelték a lelátón, mintsem az éppen folyó bajnokiról elmélkedjenek.

Azonban a profi mentalitás, a lelkesedés végül meghozta a várt eredményt. És a szerencsét se hagyjuk ki a számításból. Meg aztán persze Danko Lazovics és Ezekiel Henty sem volt elhanyagolható tényező.

- Ezek a győzelmek nemcsak a három pont miatt fontosak, hanem azért is, mert növelik az önbizalmunkat és a csapategységet a Partizan elleni mérkőzés előtt. Már az érkezésemkor reménykedtem benne, hogy hamar sikerül beilleszkednem a csapatba és felvennem a magyar bajnokság ritmusát, hiszen egyáltalán nem becsültem le a ligát és az ellenfeleket. Nem sztárként jöttem, hanem hogy keményen dolgozzak és küzdjek a helyemért - ha jól megy a játék, az azért van, mert fegyelmezetten teszem a dolgom. Megértettem, mit jelent számomra itt lenni, és hogy tisztelni kell a riválisokat is.

Ezekiel Henty (pirosban) a Bordeaux és a DVSC ellen is igazi kulcsfigura volt
Fotó: Koppán Viktor

Még egyszer hangsúlyozom: azért igazoltam ide, hogy mindent beleadjak a siker érdekében. Ami a Partizan elleni összecsapást illeti, mindig pozitívan állok hozzá az ilyen kihívásokhoz, bízom a csapattársaimban és magamban is. A DVSC ellen is azért nyertünk, mert a végsőkig harcoltunk, és ugyanígy szívünket-lelkünket ki kell tennünk a pályára a csütörtöki meccsen is. Ha így cselekszünk, sikerrel vehetjük azt az akadályt is - fogalmazott a Videoton nigériai támadója.

Tehát a Debrecen végül nulla ponttal távozott, ám egy játékossal gazdagabban. A DVSC-ben nevelkedő, egyszeres válogatott középpályás Bódi Ádám egy évre kölcsönbe visszaköltözik a hajdúságiakhoz. A játékos a pénteki, Vasas elleni bajnokin nagy valószínűséggel már pályára is léphet régi-új csapatában.

A hétvégi játékot nézve, a Partizan ellen jobb helyzetkihasználásra mindenképpen szükség lesz, viszont ha a lelkesedést, a megalkuvást nem tűrő, harcos mentalitást vesszük, akkor jó esélyei lehetnek a piros-kékeknek. Remélhetőleg sérülés nem nehezíti tovább Marko Nikolics dolgát, újabb bizonytalansági tényezőt bevonva az amúgy sem egyszerű egyenletbe.

Egy dolog azonban garantált, a jegyek a visszavágóra már hétfőn kora délután az utolsó szálig elfogytak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Bordeaux elleni hazai találkozót követően ismét telt ház várható a Videoton FC Európa Liga-találkozóján. Ezzel a visszavágón a hangulat már biztosan frenetikus lesz. Most már csak azért szurkolhatunk, hogy csütörtökön olyan eredményt érjen el a Videoton a Partizan otthonában, ami után még érdemes lesz számolgatni az esélyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!