Sport

2017.03.13. 16:14

NB III: A Puskás FC II nyerte a rangadót

Felcsút – Az NB III-as labdarúgó bajnokság 22. fordulójának Fejér megyei összecsapásán az akadémisták örülhettek.

Krebsz András

Puskás Akadémia FC II–Videoton FC II 2-0 (1-0).

Pancho Aréna, 100 néző, vezette: Sipos Tamás.

Puskás II: Varga Á. – Nagy Á. (Kovács T., 70.), Tar, Fodor, Spandler – Hudák, Kováts, Polonkai, Mezőssy (Péter, 75.), de Oliveira – Óvári. Vezetőedző: Bojan Lazic.

Videoton II: Zöldesi – Baksa, Kónya, Fejes, Varga B. – Lénárt (Csongrádi, 66.), Réti – Bódi, Kovács I., Bévárdi (Kondor, 62.) – Maric. Vezetőedző: Dvéri Zsolt.

A találkozó elején a Bódi, Kovács, Bévárdi, Maric támadónégyessel rohamozó vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a Polonkai Attila vezette felcsútiak átvészelték ezt az időszakot. Az első komolyabb lehetőség Óvári előtt adódott, de a hazai támadó nem tudott túljárni Zöldesi eszén. A 27. percben azonban már a piros-kékek hálóőre is tehetetlennek bizonyult: Polonkai labdaszerzését követően Mezőssy tálalt Hudák Martin elé, az egykori fehérvári játékos pedig pontosan tekert a kapuba, 1-0!

A szünet után szinte azonnal megduplázódott a különbség, Kováts mesteri kiugratásával a szezonban már három másodosztályú találatot is jegyző Óvári Zsolt robogott be a tizenhatoson belülre, majd a kifutó Zöldesi lábai között higgadtan gurított a hálóba, 2-0! A Videoton második csapata az összecsapás 60. percében állt a legközelebb a gólszerzéshez, ám Bévárdi óriási helyzetben sem tudott szépíteni.

A futballistáink számára remek kihívásnak bizonyult egy ilyen erős Videoton II ellen pályára lépni. A három vereség után kellett már ez a győzelem az önbizalmunk növeléséhez – mondta Szalai László, a Puskás Akadémia szakmai igazgatója a lefújást követően.

A mérkőzés elején több lehetőségünk is akadt, ám egy eladott labda után a Puskás jutott vezetéshez. Hiába uraltuk az első félidőt, egyenlítenünk már nem sikerült. Fordulás után ismét egy eladott labda után kapituláltunk, innen pedig már nem sikerült felállnia a csapatnak – értékelt Dvéri Zsolt, a fehérváriak vezetőedzője az összecsapás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!