Sport

2017.03.15. 19:02

A szegediek látogatása - Ezúttal az alföldieket fogadják a kosarasok

Székesfehérvár - Hétközi fordulóval folytatódik az NB I-es, férfi kosárlabda-bajnokság. Az Alba Fehérvár itthon szerepel.

Horog László

Egy hónapja, a győri kupadöntőben két gárda örült igazán önfeledten. A Fehérvár és a Szeged. Mindkettő győztesen hagyta el a parkettet a zárónapon, az alföldiek a jóval esélyesebbnek vélt körmendieket verték 72-66-ra, s lettek ezzel hatalmas meglepetésre bronzérmesek. Az albások pedig a döntőben egy ponttal gyűrték le a szolnokiakat.

Utóbbi gárdával múlt hétvégén bajnokin találkoztak az alföldön, az olajosok visszavágtak, 90-76-os vereséget mértek a kék-fehérekre. A fehérváriak legjobbja a 22 pontig jutó Justin Edwards volt, Keller Ákos 13, Farr 11, Lóránt 10 pontot tett a közösbe, ám ez kevés volt a sikerhez.

A kölcsönben, Szegeden pattogtató Filipovics Márkó visszatér Fotó: Molnár Artúr

A látogatók remekül kezdtek a Tiszaligetben, félidőben még öt ponttal vezettek, ám fordulás után a hazaiak minden tekintetben felülmúlták Dzunic Branislav tanítványait.

A székesfehérváriak ezúttal egyértelműen diadalra készülnek. A múlt hétvégi vereség ellenére magabiztosan vezetik a tabellát, 18 győzelemmel és 4 vereséggel, a dobogós helyen tanyázó Körmend és Szombathely is jóval szerényebb mérleggel áll, 16 sikerrel és 7 kudarccal. A Fehérvár négy veresége közül az első hármat nyugati határszéli együttes ellen szenvedte el, októberben kikapott Sopronban, decemberben a Körmendtől, januárban Szombathelyen, múlt szombaton pedig a túloldalon, Szolnokon.

A vezetőedző még nem döntötte el, a légiósok közül kit nem nevez az összecsapásra. Az biztos, hogy a hazai irányító, Tóth Péter nem lehet ott a parketten a társakkal.

Az Olaj KK elleni derbin egy rossz mozdulat következtében letapadt a lába, a bal térdében elszakadt a szalag, pénteken műti a fehérvári kórházban ezen sportsérülések specialistája, Abkarovics Géza. Az irányító megtekinti a találkozót, kibiceg a sportcsarnokba, aztán másnap kés alá fekszik.

A hazai gárda győzelemre készül. A felek decemberben találkoztak Szegeden, az Alba óriási csatában nyert 89-84-re, Shepard 17, Farr és Markovic egyaránt 16, Lóránt 13, Edwards 11 pontot szerzett.

- Jó ellenfél érkezik, nehéz mérkőzésre számítok. Természetesen bízom a sikerünkben - közölte Dzunic Branislav.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!