Sport

2017.05.08. 09:47

A fehérvári Zángó Team a drift OB 2. fordulójában sikert sikerre halmozott

TASZÁR - Folytatta kitűnő szereplését a Zángó Drift Team az Országos Drift Bajnokság 2. fordulójában, mindhárom csapattag műszaki problémák ellenére a dobogón végzett.

Káldor András

Eseménydús és nagyon eredményes fordulót zártak a fehérvári csapat tagjai. mindhárman kiválóan teljesítettek. Gáspár Bence a Street kategóriában magabiztos, és pontos autózással szerezte meg az első helyezést. A fiatal versenyző magasan verte a mezőnyt, nem véletlenül van megelégedve vele idősebb Zángó Zoltán csapatfőnök.

- Ügyes a srác, most nagyon elhúzott összetettben a mezőnytől, hogy ezúttal is első lett. Ezek az eredmények jó alapot adhatnak a végére, a bírók is jó véleménnyel vannak a teljesítményéről, úgyhogy összetettben mindenképpen a dobogóra várom őt.

Fotó: Zángó Drift Team

A PRO kategóriában idősebb Zángó szintén elsőként szakította át a célszalagot, míg ifjabb Zángó Zoltán az Adria Drift Kupa öt nemzet profi pilótáit felvonultató mezőnyében, több visszahívás után, csak a tavalyi magyar profi bajnoktól elszenvedett vesztes meccs után, szerezte meg a harmadik helyezést.

- Ez nagyon szép eredmény, komoly autók között léphetett a dobogóra! - büszkélkedett idősebb Zángó.

Azt azonban feltétlenül meg kell jegyezni, hogy most sem kerülte el őket a technika ördöge, a BMW E46-osnak ugyanis szinte új háromtárcsás kuplungja feladta a küzdelmet, kiszakadt a szegecselés közepe.

- Úgy tudtunk elindulni, hogy önindítóval, beraktuk kettesbe. Volt olyan, aki hasonló problémával hazament. Alig pár körös edzéssel, és kuplung nélkül vágtunk neki a kvalifikációknak. A cél csak az lehetett, hogy egyáltalán versenybe kerüljünk, ez sikerült is mindhárom kategóriában. Ezután természetesen újból szerelés következett.

Az éjszakai műszakért kárpótolva idősebb Zángó a PRO kategóriában nagy küzdelemben, visszahívás után szerezte meg az első helyet, így összetettben a 2. helyre küzdötte fel magát..

A bajnokságban legközelebb a Lóerők Éjszakáján június 10-én Tökölön áll rajthoz majd a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!