Sport

2016.07.19. 19:10

Strobl Anita ezüstérme - Az Alba Öttusa SE versenyzője a vegyesváltóban szerepelt

Limerick - Ezüstéremmel zárta az ifjúsági A öttusa világbajnokságot a fehérvári pentatlonistával viaskodó magyar vegyesváltó Írországban.

Ferencz Balázs

Az ifi A világbajnokság utolsó napján a váltó versenyeken mérettettek meg a fiatal magyar öttusázók. A staféták különböző versenyein két székesfehérvári öttusázó is érdekelt volt. A nap legszebb eredményét a mix váltóban induló Strobl Anita, Szép Balázs páros érte el, akik ezüstéremmel térhettek haza.

Az Alba Öttusa SE sportolója, Strobl Anita és társa kiemelkedően versenyeztek. Olyan eredményeket értek el a különböző számokban, amivel bármely viadalon nyerhetnének. Azonban a világbajnoki címet megszerző oroszok, és a végül bronzérmes helyen záró egyiptomiak is remek formában voltak Limerick-ben. A kombinált számban 8 mp-en belül indult a három váltó, még úgy is, hogy az egyiptomiak szabálytalan felszerelés miatt büntetést kaptak. Mindenki tökéletesen lőtt és elképesztően jól futott.

A fehérvári Strobl Anita (b) a dobogó második fokára állhatott
Fotó: UIPM

A férfiak váltóversenyében Hegedűs László és a Volán Fehérvár kiválósága, Salga Gergő a 10. helyről indult a kombinált számban, szédületes versenyzéssel a negyedik helyen zártak.

A lányok váltójában Sarcia Borbála és Gulyás Michelle a kilencedik helyen fejezték be a világbajnokságot.

- Történtek kisebb csodák, hatalmas dicséretet érdemel például Gulyás Michelle, aki mindhárom számban kitűnő eredményeket hozott, és Sarcia Borbála is derekasan helyt állt. A fiú váltó a vívásnál még szokta a levegőt , de hátborzongatóan jól kombiztak a verseny végén. A legszebb pedig az az érzés volt, hogy a magyar csapat szívvel-lélekkel együtt volt, egymásért küzdöttek és egymásnak szurkoltak - értékelte az ifi A vb utolsó napján nyújtott produkciót az utánpótlás szövetségi kapitány, Kállai Ákos.

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!