Sport

2013.12.01. 17:32

Suli póló, bajnokokkal

150 gyerek vízilabdázik a városban, a Fehérvár Póló SE vezetésének reményei szerint a jövő nemzedékből néhányan eljuthatnak a válogatott szintig. Ennek egyik előszobája volt a vasárnap megrendezett suli póló bajnoki forduló, melyet olimpiai, és világbajnokok is megtiszteltek részvételükkel.

Káldor András

Méltán lehet büszke kezdeményezésére a Fehérvár Póló SE, hiszen vasárnap délelőtt lehetetlen volt parkolóhelyet találni a Csitáry G. Emil uszoda előtt. Ez azt jelentette, hogy a létesítményen belül akár egy gombostűt is nehéz lett volna elejteni, bármely irányba is néztünk tömött lelátókkal kellett szembesülnünk! A suli póló bajnokság őszi utolsó fordulójában a 4. és 5. osztályosok jó értelemben vett zsivajától zengett az uszoda, nem véletlenül volt elégedett a megmérettetés főszervezője Horváth István, a fehérvári klub szakosztályvezetője. – Már három éve működik az iskolák közötti bajnokság, óriási érdem, hogy tavasszal 250 gyerekből 80 olyan volt, aki előtte semmilyen sportot nem űzött, és jó néhányan ezt követően itt is maradtak a klubnál. Ebből nagyszerűen tudunk meríteni, a 15 éves lánycsapatunk éppen ennek köszönhetően verbuválódott, és tudott elindulni a bajnokságban. A szakosztályvezetés nem titkolt céllal hívta meg a rendezvényre a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmundot, és a 2001-ben Európa bajnokságot nyert, hétszeres magyar bajnok Primász Ágnest. – Legutóbb a Komjádi uszodában Kiss Gergő elhozta a három olimpiai aranyérmét, ez óriási élmény volt a gyerekeknek, ez adta az ötletet, hogy a két meghívottunk adja át az érmeket a bajnokság végén. Ők örömmel vállalták a felkérést.

Primász Ágnest nem kell bemutatni a megyében, hiszen a dunaújvárosi női vízilabda egyik legendás alakja, aki több világversenyen bizonyította tudását, 2001-ben az EB győztes magyar csapat tagjaként, pedig a torna legjobb játékosának választották, és elnyerte a gólkirályi címet is. Tavaly akasztotta szögre az úszósapkát, ám nem szakadt el a sportágtól. Ezt bizonyítja, hogy legutóbb két hete, a Magyar Kupát elnyerő csapat szakosztályvezetőjeként már ruhástól dobták medencébe egykori társai. – Jó kapcsolatot ápolunk a fehérváriakkal, a két klub több alkalommal találkozott egymással, Horváth István meghívására, pedig nem mondhattam nemet. Csupa kellemes emlékkel zártam a pályafutásomat, ha valaki elkezd sportolni annak a legnagyobb álma, hogy világversenyen dobogóra álljon. Büszke vagyok arra, hogy ezt sikerült megvalósítanom, két olimpián vettem részt, Világligában, Világkupán szerepeltem. Jó munka folyik nálunk, hiszen már a harmadik generáció érett be, a csapat rendkívül fiatal, mindössze 19 év az átlagéletkora. Érdeklődéssel figyeltem a gyerekeket, jó volt látni, hogy mennyire felszabadultan, örömmel játszanak, nem vitás övék a jövő!

Fodor Rajmund két éve még a szaúd-arábiai Al-Ittihad csapatával bajnokságot nyert, ráadásul róla igazán elmondható, hogy kevés olyan cím van, amelyet ne ért volna el hosszú pályafutása során. A mára már edzőként dolgozó 37 esztendős, 364-szeres válogatott játékos 2007-ben játszott a Csitáry uszoda medencéjében a Dominó Honvéd színeiben az akkor még OB I-es Fehérvár ellen, és a magyar válogatottal is megfordult egy bemutató mérkőzés erejéig 2004 őszén, az athéni olimpia után. – Több apropója is volt annak, hogy eljöttem. Egyrészről kíváncsi voltam a suli póló mérkőzésekre, mivel nagyon hasznos, hiszen erre is tud a későbbiekben támaszkodni sportág. Ezen kívül a díjátadásnál segédkeztem, valamint a Fehérvár Póló SE és az UVSE gyermek, ifjúsági és serdülő mérkőzésein voltam érdekelt a zsűriben. Meccset ugyan vezethetek, mivel az OBI-es, és az ifi csapat gardírozásában tevékenyen részt veszek. Játékban vagyok ma is, az UVSE OB II-es csapatát erősítem, és ezt szeretném a csapattal megnyerni. Teljesnek érzem a pályafutásomat, szinte minden fronton tudtam érmet szerezni, talán egyedül a LEN Kupát nem sikerül megnyernem, pedig kétszer voltam döntős.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!