Sport

2014.04.17. 14:30

Svájci bajnokok lettek a Pataki lányok

A kincsesbányai Pataki Team versenyzői április 12-én a svájci Stans városában részt vettek a 9. Swiss-Open Juniors elnevezésű shinkyokushin karate Európa- kupán, s eredmények voltak.

Matók János

A színvonalas megmérettetésen 15 ország összesen 237 karatékája adott számot felkészültségéről és tudásáról, a kata és a küzdelem versenyszámokban.

A formagyakorlatban Pataki Zsófia harmadik kategóriában az első helyezést szerezte meg, míg Pataki Nikolett egyes kategóriában az előkelő 3. helyezést érte el.

A Pataki család apraja, nagyja a sikeres svájci EK versenyen (Fotó: Pataki Team)

Pataki Viktória az ötös kategóriában az elődöntőbe jutáskor vívott kemény mérkőzésén, a 4-1 aránban megnyert összecsapást megfordítva, a bírók 5-0 arányban leszavazták. A Pataki Team kérdésére elmondták: joguk van bármikor megváltoztatni a véleményüket és az ítéletüket. No comment. A küzdelmek fej KO-s szabályrendszerben kerültek megrendezésre, két perces idővel.. Az ifjú sportolók nem ijedtek meg a nehéz szabályrendszertől, becsületesen, komolyabb sérülések nélkül küzdöttek egymással, remek technikai elemeket, rúgásokat és ütéseket bemutatva. Nem tettek másként a kincsesbányai Pataki lányok sem. Zsófia ismét bebizonyította, hogy saját kategóriájának az egyik legjobb, és legtehetségesebb versenyzője. Senki nem állta rohamait, pontos és erős találatait, hiszen az ipponokkal megnyert 3 mérkőzőséből mindösszesen egy percet töltött a páston, és lett a kata után ismét svájci bajnok. Nikolett a nővéréhez hasonlóan a nála nagyobb és idősebb ellenfelekkel is felvette a harcot. Két mérkőzését idő előtt fejezte be ipponnal, míg a harmadikban, hosszabbítás után szintén ipponnal győzedelmeskedett. Az első helyezést érte el ő is, és lett szintén svájci bajnok.

Viktória a döntőben kemény csatában nem bírt a nála magasabb ellenfelével. Két fejrúgás elszenvedése után végül ipponnal kapott ki, és így lett második helyezett. A védekezése még fejlesztésre szorul, a következő feladat ennek a javítása lesz.

A versenyen részt vett kincsesbányai lányok tettek egy komoly előrelépést a nemzetközi porondon. Bebizonyíthatták, hogy a felnőtt szabályrendszerben is sikeresen megállják a helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!