Sport

2014.04.23. 12:50

Székesfehérvár ad otthont az idei felnőtt öttusa Európa-bajnokságnak

A Magyar Öttusa Szövetség elnyerte az idei öttusa Eb rendezési jogát, amelyet július 9-14 között rendeznek meg.

Matók János

„Nagy örömmel értesítünk minden sportbarátot, valamint a sportsajtó képviselőit, hogy a Magyar Öttusa Szövetség elnyerte a 2014. évi felnőtt női-férfi öttusa Európa-bajnokság megrendezését, mely verseny lebonyolítására július 9-14. között kerül sor. A verseny házigazdája Székesfehérvár városa, valamint a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya. Bízunk benne, hogy a MÖSZ eddig is közismert szakmai felkészültsége, és Székesfehérvár városának hagyománya biztosíték lesz egy világszínvonalú esemény megvalósításához.” – tartalmazza a hírt a levél, melyet Cser-Palkovics András polgármester, és Réczei Géza, a MÖSZ elnöke írt alá. A kontinensviadal helyszínét korábban azért nem jelölte ki az európai szövetség, mert – amint azt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta –, nem volt elégedett a jelentkezők által kínált körülményekkel.

„Hosszas kapacitálás után úgy döntöttünk, hogy elvállaljuk a rendezést” – fogalmazott a szakvezető, hozzátéve: a magyar szerepvállalás az európai szövetség számára garanciát jelent arra, hogy szép és komoly színvonalú Európa-bajnokságra kerül sor. A vívást, a lovaglást és a lövészetekkel kombinált futást a fehérvári Bregyó-közben januárban átadott új sportközpontban bonyolítják majd le, az úszás pedig az onnan pár percre lévő városi uszodában lesz.

Címkék#öttusa#eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!