Sport

2017.04.23. 19:30

A kék-fehérek nem adtak esélyt a Falconak

Székesfehérvár - Legutóbb idegenben kikaptak, ezúttal visszavágtak a koronázó városi férfi kosarasok a Falcónak. Magabiztosan nyertek 93-80-ra a középszakaszban.

Ferencz Balázs

A bajnokság alapszakaszában végig magabiztos Alba Fehérvár Puebla Plus a középső ház küzdelmeit nem kezdte jól, egy győzelem mellett három vereséget szenvedett. Persze, az első etapban szerzett előnynek hála így is magabiztosan vezették a tabellát a vasárnap esti mérkőzést megelőzően.

A hétvégén a Falco látogatott Fehérvárra. Ezúttal villámrajtot vettek a hazaiak, Taylor triplával nyitott, majd Mohammed és Keller zsákolt látványosan, gyorsan elhúzott 7-0-ra a házigazda. Govens középtávolival felelt, de Keller Ákos újabb zsákolása nyomán tovább távolodott a hazai gárda. Váradi és Medford kapta el a fonalat, 11-10-re zárkóztak a szombathelyiek, Lóránt két duplája jókor jött, ám Govens révén megint közelebb araszoltak a határszéliek. Taylor és Lóránt újabb kosaraival 19-13-ra alakult az állás, cseréltek a vendégek, a nem sokat mutató Zigeranovic helyett Bognár érkezett a palánk alá.

Tóth Norbert pontjai után a frissen érkező Keller Iván szerelt mintaszerűen saját palánkja alatt, a bírók szabálytalanságot láttak, Govens büntetőivel egyenlített a Falco. Lóránt sem rontott a büntetővonalról, pontjaira Kovács Péter válaszolt, tíz perc után 21-21 állt a táblán. A folytatásban sem tudott ellépni a Fehérvár, aztán Lóránt pontjaival igen, a center előbb kifacsart mozdulattal szerzett kosarat, aztán szerelt a saját palánkjánál, majd ismét a vasi oldalon, két védő ölelésében gyötörte a labdát a gyűrűbe, a vendégek mestere, Srecko Sekulovic időt kért.

Lóránt Péter (a labdával) 21 pontot szorgoskodott össze a Falco ellen Fotó: Simon Erika

Lóránt pihent, Keller Ákos tért vissza a kispadról, azonnal beköszönt, majd Taylor dobott két-, majd hárompontost, 38-28. Taylor felbátorodott, ám újabb kísérlete leperdült a gyűrűről, azonban Markovic Luka elkapta a ritmust, 45-28-nál a Falco trénere kezeit széttárva jelezte, meglehetősen elégedetlen csapata védekezésével. Keller Ákos és Mohammed pontjaival húszra hízott a differencia, ha kintről hibázott is fehérvári kosaras, a belső emberek közelről javítottak, félidőben 52-30-ra vezettek az albások.

Nagyszünet után sem változott a koreográfia, Mohammed zsákolása okozott komoly örömöt a hazai hívek körében, majd hosszú időn át nem esett találat. A korábban rendre magabiztos Váradi dobásai sem jöttek be, a vendégekben nem volt erő, hogy közelebb férkőzzenek, a hazaiak érthetően megelégedtek a több mint húszpontos előnnyel. A korábbi meccseket a kispadról megtekintő Somogyfoki Péter is beszállt, aztán Váradi és Pustahvar is hármast dobott, 63-47-re jöttek a vasiak. Még közelebb érkeztek Barham jóvoltából, 70-56. Őrizte a 13-15 pontos különbséget az Alba, főleg Markovic révén, a bedobó roppant hasznosan dolgozott mindkét palánknál, aztán Lóránt jött lendületbe ismét, majd Keller Ákos, aki főként öccsétől kapott jó passzokat. Magabiztosan, végig vezetve nyert 93-80-ra az Alba.

Alba Fehérvár Puebla Plus-Falco KC Szombathely

93-80 (21-21, 31-9, 18-24, 23-24)

Székesfehérvár, 1900 néző. Vezette: Cziffra Cs., Török R., Frányó P.

Alba: Taylor 25/12, Mohammed 12, Markovics 17/3, Lóránt 21, Keller Á. 17/6. Csere: Keller I., Farr 1, Somogyfoki.

Vezetőedző: Dzunic Braniszlav

Falco: Medford 4, Govens 16/3, Váradi 14/6, Pustahvar 15/9, Zigeranovic 2. Csere: Tóth N. 8, Bognár 2, Barham 11/9, Kovács P. 2, Simon 6. Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!