Sport

2017.05.01. 05:54

Simán kikapott a Viharsarokban a fehérvári női kézicsapat

Békéscsaba – Győzelmi reményekkel utazott, végül hétgólos vereséget szenvedett a kiesés elöl menekülő Békéscsaba otthonában az Alba Fehérvár KC.

Horog László

Egyértelműen győzelmi reményekkel utazott, végül sima vereséget szenvedett az Alba FKC női együttese. Deli Rita tanítványai két vereség után utaztak a távoli városba, előzőleg Budapesten szerepeltek kétszer, az FTC, majd az MTK ellen kaptak ki, 11, illetve 3 góllal. A zöld-fehérek elleni vereséget kalkulálták a koronázó városban, de az MTK ellenit nem. Miként a békéscsabai eredményt sem, a házigazdák a bajnoskgában eleddig nem remekeltek, az élvonalbeli tagságuk megőrzéséért harcolnak.

Jobban kezdtek, 3-1-re elléptek, ám a folytatásban a fehérváriak kezdeményeztek átvették az irányítást, az elfő félidő derekán semmi sem utalt arra, hogy gond lehet a folytatásban. Mégis lett, a 20. percben a házigazdák visszavették a kezdeményezést, félidőre kétgólos előnnyel vonultak, négygólos előnyüket végi őrizték, sőt, a végjátékban tovább növelték. A vendégek játékából hiányoztak az igazán jó teljesítmények, a kapusok és a mezőnyjátékosok sem remekeltek.

Eubility Group Békéscsabai ENKSE–Alba Fehérvár KC 30-23 (16-14)
Békéscsaba, 900 néző, vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Békéscsaba: TRIFFA – Diószegi 2, Vasileuskaya 5 (1), Kovacevic 1, Glusica 1, GÁVAI 6, Vukajlovic 4. Csere: Terenyi, Kölcze (kapusok), Walfisch 5 (4), Gidai 1, ZÖLDI-TÓTH 4, Dukic 1, Mihálffy. Edző: Skaliczki László
Alba Fehérvár Herr O. – Májer 3, LAVKO 5 (2), Mendy 4, B. Klikovac, Bandelier 3, Kazai 2. Csere: Sipeki (kapus), Boldizsár, Tilinger 3 (3), Hajduch, Ishitate 1, Mayer 2. Edző: Deli Rita

A szerb átlövő, Jelena Lavko volt a fehérváriak legjobbja, öt gólt szerzett Fotós: Molnár Artúr

Az eredmény alakulása. 3. perc: 3-1. 13. p.: 5-7. 21. p.: 12-8. 26. p.: 15-10. 37. p.: 19-15. 53. p.: 25-21

Kiállítások: 12, illetve 8 perc

Hétméteresek: 6/5, illetve 5/5

Skaliczki László: - Nagyon örülök a győzelemnek, amit megérdemelten szereztünk meg. Végig masszívan védekeztünk. Amikor helyreállt a rend a támadásainkban, jól alakult számunkra a meccs.

Deli Rita: - Csalódott vagyok, nem ilyen eredményre számítottam. A Békéscsaba győzelmével nagy lépést tett NB I-es tagságának megőrzése felé. Érthetetlen számomra, hogy védekezésben és támadásban sem tudta azt nyújtani a csapatom, amit egyébként tud. Ennél sokkal jobbak vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!