Sport

2017.08.04. 19:20

Idén meglesz bennük a tűz - Interjú Benoit Laporte edzővel

SZÉKESFEHÉRVÁR Már csupán néhány hetet kell kihúzniuk a jégkorong szerelmeseinek, hogy újra a jégen láthassák a kedvenceiket.

Szupkai Gábor

Merthogy Benoit Laporte csapata már a jeges edzéseket végzi, és augusztus közepén a Visegrádi Kupával megkezdődik a szezon. Tavaly az utolsó pillanatban érkezett a vezetőedző, ám nem keresi a kifogásokat a tavalyi rosszul sikerült szezon miatt.

- A tavalyi is az én csapatom volt. Nem lehet kifogás, hogy későn érkeztem. Elvállaltam, hogy átveszem azt a gárdát, amin néhány változtatást eszközöltünk, de az is az én csapatom volt. Próbáltuk kihozni magunkból a legjobbat, nem keresünk kibúvót. Idén Szélig Viktorral ketten alakítottuk ki az összeállítást, mindkettőnk tapasztalatából igyekeztünk meríteni, így alakult ki a keret.

- Minden posztra úgy sikerült az erősítés, ahogy eltervezte?

- Elégedett vagyok az új szerzeményekkel. Manavian személyében egy nagy termetű játékost veszítettünk, akire fontos szerep hárult az emberelőnyös játékban, jól lő, és meghatározó karakter. De úgy gondolom, hogy jó jégkorongozókat sikerült szerződtetnünk, akik átvehetik a helyét. Valamivel alacsonyabb lett a csapat, de minőségben előreléptünk. Egyénileg képzettebb játékosok alkotják az együttest, mint az előző szezonban.

Benoit Laporte egy sokkal harcosabb csapatot ígér a következő szezonra
Fotó: Soós Attila- Fehérvár AV19

- Ki az, aki a legnagyobb lökést adhatja a csapatnak, ki a legnagyobb erősítés?

- Öt légiósunk van a támadósorban, akik egytől egyig kiemelkedő képességűek. A mi feladatunk az lesz, hogy jól vegyítsük őket, jól variáljuk a sorokat. Már két nap után lehet látni, vannak "karakterek" a csapatban, akik képesek vezérré válni. LoVecchio akkor is jól játszott, amikor legutóbb Székesfehérváron szerepelt, most pedig még éhesebb a sikerre. Ő lehet a csapat egyik vezére. De rajta kívül is vannak karakteres hokisaink. Erdély Csanád és Kóger Dániel az előző szezon vége felé kezdtek kitűnni a többiek közül, idén pedig nagyon fontos szerep hárul majd rájuk. Ők is szeretnének minél fontosabb szerepet betölteni a csapatban, és úgy gondolom, hogy fontos láncszemei lesznek az együttesnek a következő évadban.

- Idén sokkal több az idegenlégiós a megszokottnál. Csak ez a járható út a sikeresebb szezonhoz? Vagy más körülmények miatt alakult így?

- Több magyar játékost szerettünk volna megtartani, de kaptak ajánlatot máshonnan, és a több pénz mellett döntöttek. Ezzel nem tudunk mit kezdeni. Tavaly két-három hazai játékosnak szerettünk volna szerződést ajánlani, de ők nem fogadták el, és inkább aláírtak másik együtteshez. A célunk, hogy a lehető legjobb csapatot rakjuk össze, amiben a lehető legtöbb magyar játékos szerepel, de nem volt már szabad magyar játékos elérhető áron.

- Mi az elvárása a csapattal szemben?

- Sok remek képességű, fiatal magyar tehetség található a klubnál és már tavaly is nagyon motivált, hogy velük dolgozhassak. Ez azóta sem változott. Én személy szerint azt várom, hogy jó társaság alakuljon ki, egy olyan csapat, amelyik minden mérkőzésen kiteszi a szívét-lelkét a jégre. Tavaly sajnos több olyan játékos is volt a csapatban, akiben ez a tűz nem volt meg, de azt gondolom, hogy idén a szurkolók egy olyan gárdára számíthatnak, amelyik mindent kiad magából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!