Sport

2017.02.23. 20:40

Fölényes győzelem - A FAV 19 juniorjai a KAC-ot ütötték ki

Székesfehérvár - A Fehérvár AV 19 ifjúsági csapata az osztrák ligában (EBJL), a negyeddöntő első mérkőzésén a Klagenfurt AC csapatát fogadta, és győzte le rendkívül magabiztos játékkal.

Káldor András

Fehérvár AV 19-Klagenfurt AC 7-1 (1-1, 4-0, 2-0)

A fehérváriak szerezték meg a vezetést a 11. percben, Szűcs Ádám Pinczés Olivér passzát vágta Florian Vorauer kapujába. 1-0. Majd a 16. percben egyenlítettek a karintiaiak, Marek David vette be Pinczés Bendegúz ketrecét. 1-1. A középső harmadban aztán beindult a fehérvári henger, zsinórban négyszer voltak eredményesek Kiss Dávid vezetőedző tanítványai.

A kék játszó Mihály Ákos találata indította el a gólzuhatagot Fotó: Molnár Artúr

Előbb Mihály Ákos, majd sorrendben Kovács Alex, Szűcs, és Búzás Arnold volt eredményes. 5-1-es biztos kék-fehér előnnyel fordultak a csapatok a záró harmadba, ahol még az 50. percben Kovács A. talált be, három perccel később, pedig Almási Márk állította be a végeredményt.

- Kicsit megilletődötten kezdtünk nem véletlenül, mert nem sok srácnak volt playoff-tapasztalata a csapatból. Óvatosabban estünk nekik, láttuk, de tudtuk végig, hogyha folyamatosan nyomást gyakorlunk rájuk, akkor előbb-utóbb föléjük kerekedünk. Összeségében elégedett vagyok - értékelte az összecsapást Kiss Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!