Sport

2017.03.21. 20:05

Új klubban a fehérvári hoki

Székesfehérvár - Már csak a cégbírósági bejegyzésre vár a Fehérvár AV19 SC, melynek elnöke Gál Péter Pál lesz.

Ferencz Balázs

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere sajtótájékoztató keretében mutatta be a Fehérvár AV19 SC új menedzsmentjét.A fehérvári jégkorong sportot átfogó és működtető Fehérvár AV19 SC elnökségében Fekti István szakmai alelnök, Szélig Viktor General Manager, Palkovics Krisztián elnökségi tag és a közvetlen irányítástól 40 év után visszavonuló Ocskay Gábor tanácsadó kapnak helyet. A csapatvezető Balika Bence marad, a gazdasági menedzser Debreceni Gábor lesz.

- A város eddig sem volt és ezután sem lesz a klub tulajdonosa - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP-termében, ahol a sajtótájékoztató főszereplőinek fenntartott asztalnál már nem volt ott Ocskay Gábor, a 40 év után leköszönő klubvezető.

A polgármester beszélt arról is, hogy az új klub létrehozására a pénzügyi, gazdasági, jogi területen is megújuló klubmodellre azért volt szükség, mert az eddigi tulajdonos KNYKK részéről megfogalmazódott a kérés, hogy változzon meg a szoros szervezeti együttélés az Alba Volán SC-vel, ugyanakkor az SC továbbra is támogatója marad a jégkorongnak és az öttusának is.

Ocskay Gábor hátrébb lép, de marad a Fehérvár AV19 SC elnökségében, az irányítást azonban Gál Péter Pál elnök, Fekti István szakmai alelnök, Szélig Viktor General Menedzser és Palkovics Krisztián elnökségi tag veszik át.

- Továbbra is szeretnénk a zászlóshajó lenni, szeretnénk, ha a válogatottak zöme itt játszana, s az EBEL-csapat a szakmai csúcsa lenne a honi jégkorongnak. A város ezután is komoly támogatóként áll a klub mögött - mondta Cser-Palkovics András.

A fehérvári jégkorongért immár 18 éve dolgozó Gál Péter Pál szerint gyönyörű örökséget vesznek át.

- Nehéz örökség, de remélem, hogy gazdasági téren is meg tudunk felelni a kihívásnak. Remélem, hogy a saját utunkat járva a meglévő szponzorok mellett új támogatókat is be tudunk vonni - vélekedett az elnök, akinek közvetlen segítője lesz az edzők koordinálását és az utánpótlás-fejlesztés alapvető feladatait ellátó szakmai alelnök, Fekti István.

Cser-Palkovics András polgármester (b2), valamint a Fehérvár AV19 SC elnöksége: Gál Péter Pál elnök (b), Fekti István szakmai alelnök (b3), Palkovics Krisztián elnökségi tag, tanácsadó (j2), Szélig Viktor General Menedzser (j) Fotó: Simon Erika

- Fontos cél, hogy egy olyan eredményes EBEL-csapatunk legyen, ami a playoff-ra esélyes. Meg kell találni az egészséges elegyet a játékoskeretben - mondta Fekti.

Az operatív szakmai munka, a profi csapatok koordinálása, a játékosok felkutatása a General Menedzserre, a szezon előtt érkezett Szélig Viktorra tartozik.

- Fejben gyorsan össze lehet állítani, hogy milyen csapatot szeretnénk látni. A keret kialakítása közös munka eredménye lesz az edzővel és az elnökséggel. Nagyon remélem, hogy olyan karaktereket sikerül idevarázsolni, akiknek ugyanolyan fontos lesz a jó teljesítmény, mint a szurkolóknak. Motivált, pozitív, nagy munkabírású brigádot szeretnénk a következő szezonra - jelentette ki Szélig.
Amint megérkezik az új klub bejegyző végzése, megtörténik az átadás-átvétel az Alba Volán SC és az egyesület között. Mindez májusra várható.

- Stratégiai céljaink, feladataink között szerepel, hogy ennek a klubnak olyan csapatot kell tudnia jégre küldeni, mely eléri azt, hogy a 2019-ben átadásra kerülő új arénában legyen 4000 hokibarát, aki bérletet vált - jelentette ki Gál Péter Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!