Sport

2017.02.23. 20:40

Hosszú lesz a szünet a Titánok jégkorongosainak

Székesfehérvár - 24 óra leforgása alatt két bajnoki sorozatban is idő előtt pihenőre kényszerült a fehérvári jégkorong. Az EBEL-búcsú után azonban a Fehérvári Titánok MOL Ligás kiesése tisztesnek nevezhető.

Ferencz Balázs

A ligaelsőségre törekvő MAC Budapest dolgát a párharc első felvonása kivételével minden összecsapáson megnehezítette a Fehérvári Titánok együttese. A két együttes ötödik mérkőzésén a MAC 3-1-re nyert, hiába szerepelt már több EBEL-kerettag Kóger István alakulatában. A fővárosiak 4-1-es összesítéssel léptek tovább az elődöntőbe, a fehérvári felnőtt hoki pedig többhónapos pihenőre kényszerült.

- Nem tudtunk olyan nyomást helyezni az ellenfélre, amilyet az előző találkozón, és amilyet szerettünk volna. Nagyon hamar kaptuk az első gólt, de összességében azt gondolom, hogy egy rendkívül tisztességes párharcot vívtunk a MAC-cal, gratulálok nekik, és sok sikert kívánok a továbbiakban - értékelt a Titánok vezetőedzője, Kóger István.

Reisz Áron (fehérben) az EBEL-csapatban és a MOL Ligás Titánokban is harcosan játszott Fotó: Kricskovics Antal

- Természetesen csalódott vagyok, és rossz érzésem van azzal kapcsolatban, hogy a magyar válogatott játékosok felének már nem adatik meg az, hogy ilyen hőfokú mérkőzéseket játszanak a világbajnokság előtt - adott hangot jogos aggodalmának a szakvezető. S bizony igaza van Kógernek, hiszen a két-frontos kudarc azt eredményezi, hogy a legtöbb válogatott hokist felvonultató fehérvári jégkorong nem tudja tétmeccseken foglalkoztatni játékosait, így a világbajnokságra készülő magyar válogatott összetartásáig nem lesz meccs Szirányiék lábában.

A Fehérvár AV19 jégkorong szakosztályának vezetője, Ocskay Gábor visszavonul. A 65 esztendős sportvezető negyven éven át dolgozott a székesfehérvári és egyben a magyar jégkorongért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!