Sport

2017.03.24. 17:30

A Váchoz látogatnak a fehérvári kézilabdás lányok a hétvégén

Székesfehérvár - Szombaton 18 órakor a Vác vendégei lesznek az Alba lányai a női kézilabda NB I 17. fordulójában.

Szupkai Gábor

Nem vár könnyű feladat a fehérvári lányokra, dacára annak, hogy ősszel 31-25-ös győzelmet arattak a váciak felett. Akkor Pelczéder Orsolya volt különösen elemében, hétszer is betalált a vendégeknek, mellette Gjorgjijevska ötször, Hajduch és Bandelier négyszer-négyszer vette be a váci kaput. Ám azóta a Duna-partiaknak sokkal jobban alakult a bajnoki menetelés, és jelen pillanatban az ötödik helyen állnak ötpontos előnnyel a fehérváriak előtt.

Hazai pályán pedig különösen veszélyesek, csak a Ferencváros tudta őket legyőzni, és a DVSC ért el egy meglepő döntetlent a váci csarnokban, ahol néhány hete az esélyesebbnek vélt Érd csapata is igen kellemetlen 29-24-es vereséget szenvedett.

Pelczéder Orsolya ősszel megszórta a váciakat Fotó: Koppán Viktor

A fehérváriak idegenbeli mérlege viszont elég gyenge, eddigi hét idegenbeli mérkőzésén mindössze egyetlen győzelmet gyűjtött az Alba. Igaz, legutóbb Érden hajszál híja volt csak a pontszerzésnek, és ha az ott látott játékot hozná a Fehérvár, akkor rögvest megduplázhatná idegenbeli sikereinek számát. Deli Rita lányai az argentin nemzeti csapat elleni barátságos meccsel készültek a Vác ellen, ahol válogatottjai nélkül is 37-19-re győzni tudott az Alba, így önbizalom terén nem lehet gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!