Sport

2017.08.03. 19:45

Ez a mese még nem ért véget - Továbbjutott a Videoton!

FELCSÚT Az Európa Liga 3. fordulójának visszavágóján ledolgozta egygólos hátrányát a Videoton FC a Bordeaux ellen, és idegenben szerzett góllal a következő körbe jutott.

Szupkai Gábor

A Videoton többször is felhívta mindenki figyelmét, hogy ne induljon el jegy nélkül, minden jegy elkelt. Ezt a felcsúti lakosok bizonyítani is tudták, hiszen jelentősen felduzzadt csütörtök estére a településen tartózkodók száma. Ha minden igaz, akkor több mint háromezerrel bővült ideiglenesen a lélekszám, ami viszont biztos, hogy a piros és a kék lett az uralkodó szín Felcsúton.

Ez pedig a mérkőzés első pillanataira is igaz volt, mindössze 28 másodperc kellett, hogy Scsepovics elhibázza az első hazai helyzetet. Még az első perc sem fejeződött be. mikor Henty és Suljics közös produkciója után utóbbi beadását rúgták ki rémülten a francia védők. Újabb két perc pörgött le csupán az órán, mikor ismét Scsepovics lőhetett, ezúttal viszont Costil kellett ahhoz, hogy ne sírjanak a francia szurkolók. Rögtön a szöglet után Fiola fejelt, de ebből sem lett gól, de még komolyabb veszély sem. A helyszínen tartózkodók legnagyobb sajnálatára a jó kezdést visszafogott folytatás követte, a következő húsz percben mindössze két sárga lap színesítette a mérkőzést, mindkettőt hazai játékos gyűjtötte be.

Stopira fejesét követően már a bordeaux-i kapu felé tart a labda, a Videoton pedig az Európa Liga következő körébe
Fotó: Koppán Viktor

A 25. percben Henty 25 méterről tüzelt, sajnos középre, majd Scsepovics ütközött Costil kapussal, amit rövid ápolás és önkényes ivószünet követett a játékosok részéről. A német játékvezető aztán a 30. percben saját hatáskörében is elrendelt egy folyadékbevitelre szolgáló játékmegszakítást, és ez a frissítés most a franciáknak tett jót, akik a 37. percben addigi legnagyobb helyzetüket puskázták el, Malcom beadása után Kamano fejelte a kapu előtt keresztbe a labdát, de a középen érkező társ már lesen volt. A félidő hosszabbításában aztán érkezett a slusszpoén, Suljic pontos bal oldali szögletét Stopira a jobb oldali kapufára fejelte, a labda pedig a túlsó sarokba pattant, 1-0.

A folytatás első eseménye hazai csere volt - Scsepovics helyét Lazovics vette át -, a második pedig egy piros lap, amit Sabaly kapott második sárga kártyáját is összeszorgoskodva. A következő percekben pedig elérhette volna a Videoton, hogy pénteken izgulhassunk a következő forduló sorsolásakor, de Lazovics szabadrúgása után Fiola feje előtt elsuhant a labda, Henty lövése pedig keresztbe elment a kapu előtt. A nigériai a 67. percben is hős lehetett volna, de végül Varga József vált antihőssé, miután kilenc percen belül két sárgát is begyűjtött, kemény 20 perc állt a Videoton előtt. Ami igencsak paprikás hangulatúra sikeredett, de megőrizte előnyét a Videoton, így pénteken még érdekelt lesz az Európa Liga következő körének sorsolásakor.

A győztes gól
Forrás: youtube

Videoton FC-FC Girondins de Bordeaux 1-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 3537 néző. Vezette: Christian Dingert (Achmüller, Schaal) - németek

Videoton: Kovácsik - Szolnoki, Fiola, Juhász R., Stopira - Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (Tamás 88.) - Scsepovics (Lazovics, a szünetben), Henty (Szabó B. 94.)

Vezetőedző: Marko Nikolics.

FCGB: Costil - Gajics, Toulalan, Lewczuk, Sabaly - Plasil (T. Touré, 78.), Vada (Mendy, a szünetben), Sankharé - Kamano, Laborde (Contento, 48.), Malcom.

Vezetőedző: Jocelyn Gourvennec.

Gól: Stopira (45+4.)

Sárga lap: Szolnoki (8.), Fiola (23.), Varga J. (60.), Suljic (82.), Juhász R. (83.), Lazovics (89.) illetve Sabaly (41.), Plasil (51.), Lewczuk (84.)

Kiállítva: Varga J. (69.), illetve Sabaly (46.)

Továbbjutott a Videoton 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!