Sport

2017.01.04. 22:21

Szelek szárnyán, hullámokon

Csendes-óceán - A VIII. Vendée Globe szóló Földkerülő vitorlásverseny rajtja utáni 60. napon Fa Nándor a 8. helyen hajózott a Horn-fok felé.

Ferencz Balázs

A korábban, versenyen kívül készült képeken még napozó fehérvári skipper, Fa Nándor és a Spirit of Hungary épségben túljutott azokon a nehézségeken, melyeket az új év első napjai hoztak.

A Csendes-óceáni mértékben kis területen, de hevesen mozgó alacsony nyomású rendszer miatt kialakult elkerülhetetlen helyzeten sok küzdelem és szenvedés árán, de meteotaktikailag is remek útvonalválasztásával eredményesen jutott át a magyar hajós.

Az Imoca 60 lábas (18 méter) hajóval versenyző Fa Nándor több mint 4000 tengeri mérfölddel lemaradva az élen vitorlázó francia Armel LeCléac’h mögött a rendkívül előkelő 8. helyen hajózik.

Közvetlen riválisa, és egyben barátja, Conrad Colman nem tudta elkerülni a ciklont, s árbóca, valamint orrvitorlája is sérült, de kisebb pihenő után folytatta a versenyt.

A kikötés nélküli viadalt az előzetes tervek szerint 90-100 nap alatt teljesítené Fa Nándor.

Fotó: Spirit of Hungary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!