Sport

2016.12.14. 20:25

Szép az élet Csákváron - Van még tartalék ebben a csapatban a tavaszi idényre

Csákvár - Téli szünetre vonult a Merkantil Bank Liga NB II mezőnye, ahol a csákváriak elégedetten zárták az őszt.

Szupkai Gábor

Az Aqvital FC Csákvár a húszcsapatos mezőnyben a tizenharmadik helyen zárta az őszt, ami abszolút megfelel a szezon elején eltervezetteknek. Toldi Gábor vezetőedző egyáltalán nem is csalódott.

- A várakozásnak megfelelően szerepeltünk, hiszen tudtuk azt, hogy új csapatot kellett építenünk. Tizenkét játékos elment a nyáron, tizenkét új játékos jött. A tavalyi sikeres szereplés után sokan aggódtak, hogy idén mi lesz, de azt hiszem, a csapattal bebizonyítottuk, nem kell tartani semmitől. egyik mérkőzésünkön sem játszottunk alárendelt szerepet. Hat győzelmünk van, és kilenc döntetlen mellett csak ötször kaptunk ki, ez bőven elég a középmezőnyhöz. Talán mondhatnánk, hogy sok a döntetlen, melyek közül néhány könnyen eldőlhetett volna a javunkra is, de nem panaszkodunk, ez így többé-kevésbé reális.

Kékesi Alexander Richárd (sárgában) nagyon jó őszi szezont tudhat maga mögött a Csákvárral
Fotó: Igari Balázs

- Melyek voltak az őszi szezon legemlékezetesebb pillanatai?

- Szerencsére többet is tudok mondani, mert voltak jó mérkőzéseink. Ide tartozik a Békéscsaba elleni bajnoki győzelem, és a büntetőkkel kivívott továbbjutás a kupában, szintén a csabaiak ellen. Vagy a Siófok elleni 3-0 mindenképpen ide tartozik. Az is örömteli, hogy a nagycsapatoknak, a Puskásnak, a Kisvárdának és a Nyíregyházának is megnehezítettük a dolgát, és mindenkinek méltó ellenfelei tudtunk lenni ebben a fél szezonban. Persze volt vereség is, ami kilóg a sorból, például a Soroksár és a Vác elleni meccseken nem úgy jött ki a lépés. Az nem a mi napunk volt. De tényleg nincs okunk panaszra, távol vagyunk a kiesőzónától, és még a Magyar Kupában is versenyben vagyunk.

- Ahogy mondta, sok új játékos van a keretben, nekik mennyire sikerült felvenniük a ritmust?

- Elégedett vagyok mindenki hozzáállásával, szépen bontogatta a szárnyait sok fiatal. Van még bőven tartalék ebben a csapatban a tavaszi szezonra. Reméljük, akkor majd át tudjuk billenteni a mérleg nyelvét, és a már említett döntetlenek a mi javunkra dőlnek el. Ehhez csak fegyelmezett futball kell, és akkor előre tudunk lépni minden tekintetben. El kell hinnünk magunkról, hogy bárkit meg tudunk verni, hogy csapatként jobbak vagyunk, és akkor nem lesz gond. Ezt most megalapoztuk az ősszel, hiszen láthatták a fiúk, hogy képesek vagyunk bárkivel szoros meccset játszani.

- Kik nyújtottak kiemelkedő teljesítményt? Kikkel elégedett igazán?

- Kiprich Dávid és Mészáros Dávid nagyon jó hónapokon van túl, vagy ott van Paudits Patrik, akit régóta ismerek, őt a góljai minősítik. Szinte minden játékosunknak voltak kiemelkedő periódusai, említhetném Bakos Szabolcsot, Nyilasi Bálintot, Kocsis Gábort vagy Molnár Tibort. A kapuban Kovács Dániel is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de a helyettese, Dániel Csaba is helytállt. Így sorolva a neveket bátran kijelenthetem, hogy nem lehet okom panaszra ezen a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!