Sport

2017.06.09. 19:40

A szlovákok ellen is kiütéses siker

A Székesfehérváron edzőtáborozó, és a csehországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott újabb mérkőzést játszott, ezúttal Szlovákia ellen.

Káldor András

Magyarország-Szlovákia 98-64 (31-20, 18-7, 27-15, 22-22)

Ld: Krivacsevics 30/3, Nagy-Bujdosó 18/6, ill. Ruzicsková 15, Vynuchalová 10

Ezúttal múlt heti vendégünknél, a horvát válogatottnál sokkal erősebb szlovák együttes látogatott el az MKOSZ csarnokába. Kétségtelen, hogy egy héttel az Eb rajt előtt célegyenesbe fordult a csapat felkészülése, hiszen pontosan hét nap múlva már a korábbi bronzérmes Spanyolország ellen lép parkettre együttesünk Hradéc Kralovéban. Időközben a héten csatlakozott a kerethez Vandersloot Courtney is, aki legutóbb a Yakin Dogu Üniversitesi csapatával lett török bajnok, és kupagyőztes. Jól kezdett válogatottunk, Krivacsevics Tijana vezérletével az 5. percben 14-6-os előnyt kovácsolt, de Vandersloot is egy szép kosárral mutatta meg, hogy miért is számít a kontinens egyik legjobbjának. Az első negyedet rendkívül simán nyerte csapatunk, és ezt a folytatásban még meg is fejelte, elsősorban Krivecsevics, és Nagy-Bujdosó Dóra eredményességének köszönhetően. A szünetet követően annyiban változott a helyzet, hogy a 25. percre már harminccal vezettünk. Ez a lendület pedig kitartott egészen a találkozó végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!