Sport

2015.05.26. 14:17

Hagyományosan jól szerepeltek kemposaink a Fehérváron rendezett OB-n

Székesfehérvár - A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség felnőtt korosztálya 105 versenyzője szállt harcba a Vodafone Sportcentrumban rendezett ob-n.

Káldor András

Az idény utolsó előtti versenyén változatos számokban lehetett nevezni formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, szinkron formagyakorlat, önvédelem, földharc (gi és no-gi), B-viadal, A-viadal, pusztakezes viadal, és MMA szabályrendszerekben. A megmérettetésre nem csupán a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség kemposait várták, hanem külsős versenyző is elindulhatott. Ez az OB egy válogató verseny volt, amely a felnőtt válogatott keret kijelölése szempontjából fontos állomás, hiszen az itt megszerzett pontok duplán számítottak. Széles volt a paletta, hiszen 80 kategóriában 26 klubból 286 nevezés érkezett.

A Polgár Tamás (b) és Kelemen Zoltán meccsét utóbbi nyerte
Fotó: Koppán Viktor

- Fehérváron nagy hagyománya van a kempo versenyeknek. Annak idején gyerekversenyekkel indultunk, aztán később már négy felnőtt gálát is rendeztünk. Ezt követte több Fehérvár Kupa, amely inkább szakmai jellegű volt itt a pontszerzés, és a válogatott keretbe kerülés a cél - tudtuk meg Kyoshi Takács Attila főszervezőtől, aki nemzeti válogatottunk szövetségi kapitányi tisztét is betölti.

Öt pontszerző verseny van egy évben, és ezek közé tartozott a szombati Alba Regia SC Zen Bu Kan Kempo Felnőtt OB is. Az itt elért eredmények kétszeres szorzóval fizettek azaz, dupla pont járt minden itt megnyert kategóriáért.

- A válogatásban a szigorú, és objektív pontrendszer dönt, amennyiben azonban véletlenül egy világverseny után megsérül egy versenyző, vagy nem tud kiutazni, akkor én javasolhatok helyette mást a versenyeztetési bizottságnak - avatott be a válogatási elvekbe Takács Attila.

Fejér megyét városunkból a Székesfehérvári Kempo Egyesület, valamint a Profi Kempo Akadémia képviselte, rajtuk kívül a Sárosdi Kempo SE, és a Seregélyesi Kempo SE versenyzői álltak rajthoz. A sárosdi csapatban jó versenyzők jöttek össze, itt egyáltalán nem véletlen a kemposok között járatos szólás: Te olyan jó vagy, mint az edzőpartnereid! mondta a fehérvári kempo szülőatyjának tekinthető Takács Attila.

- Mint szervezőnek tetszett a verseny, a legkeményebb kategória, az A nagyon jó színvonalú küzdelmeket hozott, amelynek külön pikantériát adott, hogy ez alkalommal vizsgázott az elektromos pontozórendszer, két páston. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akárcsak az ökölvívásban a bírók nyomják a gombokat minden egyes akció után, ám az újítás után már ez azon nyomban, interaktív módon megjelenik egy monitoron, és azonnal látják az edzők, és a közönség.

Az utóbbi időben a női szakág versenyzői értek el kiváló eredményeket, nem volt ez másként most sem. A sárosdi Koncz Viktória két arany, három ezüst, és egy bronzérmet gyűjtött. Nem maradt el tőle klubtársa Törzsök Réka sem, aki mindegyik medáliából egyaránt kettőt szerzett. A fiúknál, pedig a szintén a Sárosd színeiben versenyző Kugler András négy arannyal örvendeztette meg klubját. A Fehérvári Kempo SE-t képviselő Kotrik Dávid földharcban és full contactban arany, formagyakorlatban bronzérmet nyert. A Profi Kempo Akadémia még junior korú versenyzője Szakács Noémi három hete juior magyar bajnok lett, most, pedig a felnőttek között ért el földharcban bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!